Mainos
Mainos

Gratinoitu vuohenjuustokrutonki on raikas ja maukas ruoka. Parasta se on nautittuna heti, mutta se toimii hyvin myös vaikka eväänä seuraavana päivänä töissä. Makuja-kokki Henri Alén antaa ruoalle myös viinivinkin viikonloppua ajatellen.

Ainekset

  • 200 g chevre-juustoa
  • 4 siivua paahtoleipää
  • 2 tl hunajaa
  • 1 punasipuli
  • 2 rkl kivettömiä calamata oliiveja
  • 1 tölkki latva-artisokan sydämiä
  • 10 kirsikkatomaattia
  • pala kurkkua
  • tuoreita salaatteja kuten tammenlehvä- tai jääsalaattia
  • 3 rkl balsamiviinietikkaa
  • loraus oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Leikkaa veitsellä tai muotin avulla leivästä neljä pyöreää palaa. Paahda ne pannulla kullanruskeiksi ja aseta uuninpellille. Leikkaa jokaisen leivän päälle pala vuohenjuustoa ja sivele ne hunajalla. Grillaa leivät grillivastuksella noin viisi minuuttia, kunnes juusto saa hieman väriä.

Siivuta punasipuli ja laita kulhoon oliivien kanssa. Lisää mukaan halkaistut tomaatit, kuutioitu kurkku ja paloitellut latva-artisokan sydämet. Lisää lopuksi mukaan pestyt ja revityt salaatit. Mausta salaatti suolalla, pippurilla, balsamiviinietikalla ja oliiviöljyllä.

Tarjoile vuohenjuustokrutonkien kanssa.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.