Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gratinoitu viinivaahto appelsiinin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sabayon eli zabaione on kuohkeaa viinivaahtoa, joka sopii erinomaisesti jälkiruoaksi. Tässä ohjeessa viinivaahto gratinoidaan appelsiinin ja valkoisen suklaan kera.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Ainekset

  • 4 annosta

Viinivaahto

  • 5 munankeltuaista
  • 1 dl sokeria
  • 3/4 dl marsala- tai jälkiruokaviiniä

Gratiini

  • 50g valkoista suklaata
  • 1 pussi mantelilastuja
  • 2 appelsiinia

Valmistusohje

1. Sekoita munankeltuaiset, sokeri ja viini kuumuutta kestävässä kulhossa. Nosta kulho juuri ja juuri kiehuvan vesikattilan ylle. Varmista, ettei kulhon pohja koske veteen. Vatkaa seosta, kunnes se muuttuu sileäksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahtoa tulee olla kolme kertaa enemmän kuin alkuperäistä seosta. Varmista, ettei kulho kuumene liikaa, sillä muuten munankeltuaiset kypsyvät. Valmis vaahto on kermaisen vaaleaa.

2. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Raasta suklaa karkeaksi rouheeksi. Kuumenna teflonpannu ja paista mantelilastuja rasvattomalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Kuori appelsiinit, poista myös valkoinen osa. Poista appelsiinilohkoista kalvot.

3. Asettele appelsiinilohkot uuninkestäville lautasille. Ripottele päälle suklaata ja mantelilastuja. Kaada vaahtoa appelsiinilohkojen ympärille. Gratinoi uunissa pari minuuttia tai kunnes suklaa on sulanut ja saanut hieman väriä.

Lisää aiheesta:

Viikunasorbetti mantelikorissaCréme caramelKaramellivanukasCrème caramel annosvuoissaGratinoitua viinivaahtoa ja hedelmiäMaitosuklaabunet
VaahtoKananmunatonJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Vaahto
  • 12.05.202408:01
    Raparperi

    Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Hedelmiä ja raparperivaahtoa

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Eksoottinen hedelmävaahto

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Limettivaahto karhunvatukoiden kera

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Mansikoita ja gratinoitua sabayon-vaahtoa