Gratinoitu viinivaahto appelsiinin kera
Sabayon eli zabaione on kuohkeaa viinivaahtoa, joka sopii erinomaisesti jälkiruoaksi. Tässä ohjeessa viinivaahto gratinoidaan appelsiinin ja valkoisen suklaan kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 4 annosta
Viinivaahto
- 5 munankeltuaista
- 1 dl sokeria
- 3/4 dl marsala- tai jälkiruokaviiniä
Gratiini
- 50g valkoista suklaata
- 1 pussi mantelilastuja
- 2 appelsiinia
Valmistusohje
1. Sekoita munankeltuaiset, sokeri ja viini kuumuutta kestävässä kulhossa. Nosta kulho juuri ja juuri kiehuvan vesikattilan ylle. Varmista, ettei kulhon pohja koske veteen. Vatkaa seosta, kunnes se muuttuu sileäksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahtoa tulee olla kolme kertaa enemmän kuin alkuperäistä seosta. Varmista, ettei kulho kuumene liikaa, sillä muuten munankeltuaiset kypsyvät. Valmis vaahto on kermaisen vaaleaa.
2. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Raasta suklaa karkeaksi rouheeksi. Kuumenna teflonpannu ja paista mantelilastuja rasvattomalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Kuori appelsiinit, poista myös valkoinen osa. Poista appelsiinilohkoista kalvot.
3. Asettele appelsiinilohkot uuninkestäville lautasille. Ripottele päälle suklaata ja mantelilastuja. Kaada vaahtoa appelsiinilohkojen ympärille. Gratinoi uunissa pari minuuttia tai kunnes suklaa on sulanut ja saanut hieman väriä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan