Gratinoitu kukkakaali paistetun läskin kera

Saman ohjeen mukaisesti voit valmistaa myös parsakaalia, ruusukaalia ja muita hyviä kaalisukulaisia.

Neljälle

  • 500 g kukkakaalin kukintoja
  • 500 g suolattua siansivua

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoa
  • 2 dl keitinlientä
  • 3 dl maitoa
  • suolaa ja pippuria
  • 2 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Ryöppää kukkakaalin kukinnot vähässä, miedosti suolatussa vedessä. Valuta ne ja säästä keitinvesi. Siirrä kukkakaali uunivuokaan.

2. Kastike: Kuullota voita ja jauhoa kasarissa, ohenna keitinliemellä ja maidolla, kiehuta hiljaa 5 minuuttia. Mausta. Ota kattila liedeltä ja sekoita kastikkeeseen juustoraaste.

3. Kaada kastike kukkakaalien päälle ja gratinoi uunissa, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Viipaloi läski, paista se rapeaksi ja ripottele gratiinin päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!