Gratinoitu jauhelihapihvi aurinkokuivattujen tomaattien ja oliivien kera
Perinteinen jauhelihapihvi muuttuu moneksi. Tässä ohjeessa taikinaan lisätään aurinkokuivattuja tomaatteja ja oliiveja. Pihvit kuorrutetaan fetajuustolla.
4 annosta
- 400 g naudan jauhelihaa
- 2 rkl korppujauhoja
- 1 dl maitoa
- ½ sipuli
- suolaa ja pippuria
- 1 muna
- ½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja
- ½ dl mustia oliiveja
- 1 tomaatti
- 30 g fetajuustoa
- rasvaa paistamiseen
Valmistusohje
1. Anna korppujauhojen turvota maidossa vähintään 10 minuuttia. Hienonna ja kuullota sipuli. Sekoita jauhelihaan suola. Hienonna oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita jauhelihaan korppujauho-maitoseos, muna, sipuli ja aurinkokuivatut tomaatit. Lisää oliivit viimeisenä.
2. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Muotoile taikinasta tasakokoisia pihvejä. Ruskista pihvit keskilämmöllä ja pane ne uuninkestävään vuokaan.
3. Murenna pihvien pinnalle fetajuusto ja gratinoi uunissa 15 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta