Gratinoitu jauhelihapihvi aurinkokuivattujen tomaattien ja oliivien kera
Perinteinen jauhelihapihvi muuttuu moneksi. Tässä ohjeessa taikinaan lisätään aurinkokuivattuja tomaatteja ja oliiveja. Pihvit kuorrutetaan fetajuustolla.
4 annosta
- 400 g naudan jauhelihaa
- 2 rkl korppujauhoja
- 1 dl maitoa
- ½ sipuli
- suolaa ja pippuria
- 1 muna
- ½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja
- ½ dl mustia oliiveja
- 1 tomaatti
- 30 g fetajuustoa
- rasvaa paistamiseen
Valmistusohje
1. Anna korppujauhojen turvota maidossa vähintään 10 minuuttia. Hienonna ja kuullota sipuli. Sekoita jauhelihaan suola. Hienonna oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita jauhelihaan korppujauho-maitoseos, muna, sipuli ja aurinkokuivatut tomaatit. Lisää oliivit viimeisenä.
2. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Muotoile taikinasta tasakokoisia pihvejä. Ruskista pihvit keskilämmöllä ja pane ne uuninkestävään vuokaan.
3. Murenna pihvien pinnalle fetajuusto ja gratinoi uunissa 15 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen tonnikala-nachopelti