Julkaistu
Loistava tapa käyttää kinkunrippeet joulun jälkeen. Muhennettu lehtikaali tai ruusukaali täydentävät makuja.
Viidelle
- 5 uuniperunaa
- noin 250 g kinkkua, mahdollisesti joulukinkkua
- 2 rkl margariinia
- ½ dl kermaa
- 1 rkl sinappia
- 1 ½ dl juustoraastetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
2. Paista perunat pehmeiksi uunissa, anna jäähtyä. Leikkaa pituussuuntaan pois kannet, koverra pois noin puolet sisuksesta.
3. Muussaa puolet sisuksesta, sekoita hienonnetun kinkun, voin, sinapin ja kerman kanssa pehmeäksi massaksi.
4. Täytä perunat, ripottele päälle juustoa ja gratinoi uunissa kunnes juusto on sulanut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.