Gratinoidut uuniperunat kinkulla
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5651572/landscape16_9/515/290/ee99e32e4f42a7a19c65aeb626bd641c/Qu/933886-5145.jpg)
Loistava tapa käyttää kinkunrippeet joulun jälkeen. Muhennettu lehtikaali tai ruusukaali täydentävät makuja.
Viidelle
- 5 uuniperunaa
- noin 250 g kinkkua, mahdollisesti joulukinkkua
- 2 rkl margariinia
- ½ dl kermaa
- 1 rkl sinappia
- 1 ½ dl juustoraastetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
2. Paista perunat pehmeiksi uunissa, anna jäähtyä. Leikkaa pituussuuntaan pois kannet, koverra pois noin puolet sisuksesta.
3. Muussaa puolet sisuksesta, sekoita hienonnetun kinkun, voin, sinapin ja kerman kanssa pehmeäksi massaksi.
4. Täytä perunat, ripottele päälle juustoa ja gratinoi uunissa kunnes juusto on sulanut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka