Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gratinoidut jauhelihatäytteiset cannellonit

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 annosta

  • 8-12 cannelloni-putkea
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl kasvis- tai lihalientä
  • 2 dl ranskankermaa
  • suolaa ja pippuria
  • 100 g juustoraastetta
  • 1 tl oreganoa
  • voita paistamiseen

Béchamel-kastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Jauhelihakastike: Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha ja sipuli voissa. Mausta suolalla, pippurilla, oreganolla ja tomaattipyreellä. Lisää kerma ja liemi ja hauduta 15 minuuttia.

2. Béchamel-kastike: Kuumenna maito kiehuvaksi kattilassa. Sulata voi toisessa, isossa kattilassa, lisää vehnäjauhot ja vatkaa tasaiseksi suurukseksi. Lisää kuuma maito koko ajan sekoittaen. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja keitä vähintään 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Annostele jokaiseen cannelloni-putkeen jauhelihaseosta ja nokare ranskankermaa. Pane pastarullat tiiviisti voideltuun, uuninkestävää vuokaan. Kaada päälle béchamel-kastike ja ripottele pinnalle juustoraaste. Laske uunin lämpötilaa 115 asteeseen ja paista noin 30 minuuttia.

Tässä on todellinen klassikko uudella tavalla valmistettuna. Ohje soveltuu erityisesti niille, jotka ovat valmiita käyttämään ruoanlaittoon hieman aikaa ja vaivaa. Jos lähikaupassasi ei ole cannelloni-putkia, voit valmistaa rullat lasagnelevyistä.

Lisää aiheesta:

Lasagne BologneseKlassinen lasagne bologneseJauhelihatäytteiset cannellonitJauhelihalla täytetty conchigialeGratinoidut cannellonit pinaattiraejuustotäytteelläGunillan lasagne
CannellonitLiharuokaKananmunatonPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Cannellonit
  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Rapucannellonit ja kuohuva hummerikastike

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Gratinoidut jauhelihatäytteiset cannellonit

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Jauhelihatäytteiset cannellonit

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Jauheliha-juurescannellonit

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Jauhelihatäytteiset cannellonit