Gratinoidut jauhelihatäytteiset cannellonit
Tässä on todellinen klassikko uudella tavalla valmistettuna. Ohje soveltuu erityisesti niille, jotka ovat valmiita käyttämään ruoanlaittoon hieman aikaa ja vaivaa. Jos lähikaupassasi ei ole cannelloni-putkia, voit valmistaa rullat lasagnelevyistä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 8-12 cannelloni-putkea
- 400 g naudan jauhelihaa
- 1 sipuli
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1 dl kermaa
- 1 dl kasvis- tai lihalientä
- 2 dl ranskankermaa
- suolaa ja pippuria
- 100 g juustoraastetta
- 1 tl oreganoa
- voita paistamiseen
Béchamel-kastike
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Jauhelihakastike: Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha ja sipuli voissa. Mausta suolalla, pippurilla, oreganolla ja tomaattipyreellä. Lisää kerma ja liemi ja hauduta 15 minuuttia.
2. Béchamel-kastike: Kuumenna maito kiehuvaksi kattilassa. Sulata voi toisessa, isossa kattilassa, lisää vehnäjauhot ja vatkaa tasaiseksi suurukseksi. Lisää kuuma maito koko ajan sekoittaen. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja keitä vähintään 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Annostele jokaiseen cannelloni-putkeen jauhelihaseosta ja nokare ranskankermaa. Pane pastarullat tiiviisti voideltuun, uuninkestävää vuokaan. Kaada päälle béchamel-kastike ja ripottele pinnalle juustoraaste. Laske uunin lämpötilaa 115 asteeseen ja paista noin 30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan