Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Graavattu lohi kastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lohen itse graavaaminen on usein suorastaan hyvä liiketoimi. Graavaa iso pala ja pakasta ylijäänyt osa.

Kahdeksalle

  • 1,5 kg lohifileetä, keskipalaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl suolaa
  • 3 tl kokonaisia valkopippureita
  • tillisilppua

Kastike

  • 1,5 rkl suomalaista sinappia
  • 2 tl dijonsinappia
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 3 dl rypsiöljyä
  • tillisilppua

Valmistusohje

1. Rouhi valkopippurit, sekoita suolan ja sokerin kanssa. Hiero fileisiin hiukan seosta.

2. Laita fileet vastakkain lihapuolet toisiaan kohti ja loput mausteseoksesta niiden väliin.

3. Laita fileet muovipussiin. Solmi ja laita pussi jääkaappiin 1-2 vuorokaudeksi. Kääntele pussia ajoittain. Kaada pois suolaliemi ja raaputa mausteet kalan pinnalta ja viipaloi lohifilee.

4. Sekoita kastikeainekset ja tarjoile graavilohen kanssa.

Lisää aiheesta:

Graavilohta ja sinappitillikastikettaGraavattua lohta roseepippurilla ja sinappikastikkeellaGrillattua graavilohtaGraavilohta mehevän kastikkeen keraHalstrattu graavilohiGraavilohta sinappi-tillikastikkeella
GraavilohiAlkuruoatJouluLisäkeruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Graavilohi
  • 30.06.202307:55
    Graavikala

    Graavilohi nejällä tapaa – helppo keino saada kalasuosikista entistä parempaa!

  • 22.12.202115:33
    Graavikala

    Maailman paras graavilohi Harri Syrjäsen tapaan

  • 16.12.202112:18
    Lohifilee

    Jääkellarin lohi – Henri Alénin ohje

  • 13.12.201910:27
    Hellapoliisi

    Graavilohi jouluisilla mausteilla

  • 04.12.201708:11
    Itsenäisyyspäivän herkut

    Pikagraavattu lohi ja naposteltavat itsenäisyyspäivän valvojaisiin