Gnoccheja, ricottaa ja grana-padanoa
Perinteinen gnocchi perunoiden kanssa voi olla todella raskas ateria. Korvaamalla perunat ricotta- ja grana-padano -juustoilla, gnocchista tulee ilmavaa ja kuohkeaa.
4 hengelle
- 500 g ricotta-juustoa
- 250 g grana-padano -juustoa raasteena
- vehnäjauhoja taikinan koossapitämiseen ja leipomiseen
- 4 rkl suolatonta voita
- tuoreita salvianlehtiä
Valmistusohje
Kannattaa valmistaa suuri annos saman tien, sillä gnocchi säilyy pakastimessa pitkään.
Tee näin:
- Aseta pehmeä ricotta-juusto ja grana-padano -juusto suureen kulhoon ja sekoita. Lisää hieman jauhoja, jotka pitävät taikinan koossa ja imevät liian kosteuden. Huom! älä anna juuston lämmetä liikaa, jotta taikinasta ei tulisi löysää.
- Levitä taikina työalustalle, johon on ripoteltu kevyesti jauhoja. On tärkeää, ettei jauhoja lisätä liikaa, sillä gnocchista ei saa tulla liian raskasta.
- Ota suuri pala taikinaa ja pyörittele siitä pitkiä, ohuita, halkaisijaltaan runsaan 2 cm pötköjä. Leikkaa pötköistä noin 1,5 cm leveitä paloja. Rullaa kevyesti jokaisen gnocchin päälle haarukalla lovet, jotka saavat kastikkeen kiinnittymään paremmin gnocchin päälle. Älä paina, vaan pyöräytä haarukkaa gnocchin päällä.
- Aseta gnocchit ennen keittämistä tarjottimelle yhteen kerrokseen liinan alle, jotta ne eivät kuivuisi. Tarjotin voidaan asettaa jääkaappiin tai pakastimeen niin pitkäksi aikaa kuin on tarpeen.
- Gnocchien kypsentämiseksi kiehuta niitä suolavedessä noin minuutin ajan tai kunnes ne kelluvat pinnalla.
Kastike:
- Sulata voi kattilassa ja lisää tuoreita salvianlehtiä.
- Valuta gnocchit ja lisää suoraan kastikekattilaan. Keitä yhdessä kastikkeen kanssa noin 30 sekuntia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti