Gnoccheja, ricottaa ja grana-padanoa

Perinteinen gnocchi perunoiden kanssa voi olla todella raskas ateria. Korvaamalla perunat ricotta- ja grana-padano -juustoilla, gnocchista tulee ilmavaa ja kuohkeaa.

4 hengelle

  • 500 g ricotta-juustoa
  • 250 g grana-padano -juustoa raasteena
  • vehnäjauhoja taikinan koossapitämiseen ja leipomiseen
  • 4 rkl suolatonta voita
  • tuoreita salvianlehtiä

Valmistusohje

Kannattaa valmistaa suuri annos saman tien, sillä gnocchi säilyy pakastimessa pitkään.

Tee näin:

- Aseta pehmeä ricotta-juusto ja grana-padano -juusto suureen kulhoon ja sekoita. Lisää hieman jauhoja, jotka pitävät taikinan koossa ja imevät liian kosteuden. Huom! älä anna juuston lämmetä liikaa, jotta taikinasta ei tulisi löysää.

- Levitä taikina työalustalle, johon on ripoteltu kevyesti jauhoja. On tärkeää, ettei jauhoja lisätä liikaa, sillä gnocchista ei saa tulla liian raskasta.

- Ota suuri pala taikinaa ja pyörittele siitä pitkiä, ohuita, halkaisijaltaan runsaan 2 cm pötköjä. Leikkaa pötköistä noin 1,5 cm leveitä paloja. Rullaa kevyesti jokaisen gnocchin päälle haarukalla lovet, jotka saavat kastikkeen kiinnittymään paremmin gnocchin päälle. Älä paina, vaan pyöräytä haarukkaa gnocchin päällä.

- Aseta gnocchit ennen keittämistä tarjottimelle yhteen kerrokseen liinan alle, jotta ne eivät kuivuisi. Tarjotin voidaan asettaa jääkaappiin tai pakastimeen niin pitkäksi aikaa kuin on tarpeen.

- Gnocchien kypsentämiseksi kiehuta niitä suolavedessä noin minuutin ajan tai kunnes ne kelluvat pinnalla.

Kastike:

- Sulata voi kattilassa ja lisää tuoreita salvianlehtiä.

- Valuta gnocchit ja lisää suoraan kastikekattilaan. Keitä yhdessä kastikkeen kanssa noin 30 sekuntia.

Parhaat ruokaohjelmat