Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gnoccheja, ricottaa ja grana-padanoa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Perinteinen gnocchi perunoiden kanssa voi olla todella raskas ateria. Korvaamalla perunat ricotta- ja grana-padano -juustoilla, gnocchista tulee ilmavaa ja kuohkeaa.

4 hengelle

  • 500 g ricotta-juustoa
  • 250 g grana-padano -juustoa raasteena
  • vehnäjauhoja taikinan koossapitämiseen ja leipomiseen
  • 4 rkl suolatonta voita
  • tuoreita salvianlehtiä

Valmistusohje

Kannattaa valmistaa suuri annos saman tien, sillä gnocchi säilyy pakastimessa pitkään.

Tee näin:

- Aseta pehmeä ricotta-juusto ja grana-padano -juusto suureen kulhoon ja sekoita. Lisää hieman jauhoja, jotka pitävät taikinan koossa ja imevät liian kosteuden. Huom! älä anna juuston lämmetä liikaa, jotta taikinasta ei tulisi löysää.

- Levitä taikina työalustalle, johon on ripoteltu kevyesti jauhoja. On tärkeää, ettei jauhoja lisätä liikaa, sillä gnocchista ei saa tulla liian raskasta.

- Ota suuri pala taikinaa ja pyörittele siitä pitkiä, ohuita, halkaisijaltaan runsaan 2 cm pötköjä. Leikkaa pötköistä noin 1,5 cm leveitä paloja. Rullaa kevyesti jokaisen gnocchin päälle haarukalla lovet, jotka saavat kastikkeen kiinnittymään paremmin gnocchin päälle. Älä paina, vaan pyöräytä haarukkaa gnocchin päällä.

- Aseta gnocchit ennen keittämistä tarjottimelle yhteen kerrokseen liinan alle, jotta ne eivät kuivuisi. Tarjotin voidaan asettaa jääkaappiin tai pakastimeen niin pitkäksi aikaa kuin on tarpeen.

- Gnocchien kypsentämiseksi kiehuta niitä suolavedessä noin minuutin ajan tai kunnes ne kelluvat pinnalla.

Kastike:

- Sulata voi kattilassa ja lisää tuoreita salvianlehtiä.

- Valuta gnocchit ja lisää suoraan kastikekattilaan. Keitä yhdessä kastikkeen kanssa noin 30 sekuntia.

Lisää aiheesta:

Maukas aamiaisherkku syntyy ylijääneestä pastasta – tätä munaruokaa koko perhe rakastaa! CalzonetInternetin suosituin pastaresepti on järjettömän simppeli – etkä luultavasti ole edes kuullut siitä!Arancini eli helpot riisipyörykätDunderit -alkupastaIntialaiset frityyrispiraalit
GnocchitLisäkeruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Gnocchit
  • 24.11.202215:19
    Vegaaninen

    Helppo vegaaninen pyttipannu

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Gnoccheja, ricottaa ja grana-padanoa

  • 27.08.201307:26
    Kalafilee

    Paistettua kuhaa ja perunagnocchi

  • 17.06.201308:34
    Kalafilee

    Paistettua Napapiirin kuhaa, puikulagnocchia ja villiyrttisalaattia

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Perunagnocchit sienten kera