Gnoccheja, ricottaa ja grana-padanoa

Perinteinen gnocchi perunoiden kanssa voi olla todella raskas ateria. Korvaamalla perunat ricotta- ja grana-padano -juustoilla, gnocchista tulee ilmavaa ja kuohkeaa.

4 hengelle

  • 500 g ricotta-juustoa
  • 250 g grana-padano -juustoa raasteena
  • vehnäjauhoja taikinan koossapitämiseen ja leipomiseen
  • 4 rkl suolatonta voita
  • tuoreita salvianlehtiä

Valmistusohje

Kannattaa valmistaa suuri annos saman tien, sillä gnocchi säilyy pakastimessa pitkään.

Tee näin:

- Aseta pehmeä ricotta-juusto ja grana-padano -juusto suureen kulhoon ja sekoita. Lisää hieman jauhoja, jotka pitävät taikinan koossa ja imevät liian kosteuden. Huom! älä anna juuston lämmetä liikaa, jotta taikinasta ei tulisi löysää.

- Levitä taikina työalustalle, johon on ripoteltu kevyesti jauhoja. On tärkeää, ettei jauhoja lisätä liikaa, sillä gnocchista ei saa tulla liian raskasta.

- Ota suuri pala taikinaa ja pyörittele siitä pitkiä, ohuita, halkaisijaltaan runsaan 2 cm pötköjä. Leikkaa pötköistä noin 1,5 cm leveitä paloja. Rullaa kevyesti jokaisen gnocchin päälle haarukalla lovet, jotka saavat kastikkeen kiinnittymään paremmin gnocchin päälle. Älä paina, vaan pyöräytä haarukkaa gnocchin päällä.

- Aseta gnocchit ennen keittämistä tarjottimelle yhteen kerrokseen liinan alle, jotta ne eivät kuivuisi. Tarjotin voidaan asettaa jääkaappiin tai pakastimeen niin pitkäksi aikaa kuin on tarpeen.

- Gnocchien kypsentämiseksi kiehuta niitä suolavedessä noin minuutin ajan tai kunnes ne kelluvat pinnalla.

Kastike:

- Sulata voi kattilassa ja lisää tuoreita salvianlehtiä.

- Valuta gnocchit ja lisää suoraan kastikekattilaan. Keitä yhdessä kastikkeen kanssa noin 30 sekuntia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja