Gnoccheja punajuurten ja balsamico-siirapin kera

Tämä ruokalaji sopii niin lihan, linnun kuin kalan seuraan. Alkuruokana reseptistä riittää neljälle, pääruokana kahdelle.

4 annosta

  • 4 perunaa
  • 1 kananmuna
  • 3 dl jauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl voita
  • 2½ dl balsamiviinietikkaa
  • 250 g fetajuustoa
  • 2 rkl voita
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 5 tuoretta punajuurta
  • ½ dl sokeria

Valmistusohje

1. Keitä perunat soseeksi. Kaada joukkoon jauhot, suola ja kananmuna ja sekoita kunnes seos on taikinamaista. Rullaa taikinasta tanko ja leikkaa se puoliksi. Keitä taikinapaloja kiehuvassa vedessä muutaman minuutin ajan. Kun perunagnocchit kelluvat veden pinnalla, ne ovat valmiita. Kaada vesi pois ja sekoita joukkoon voi.

2. Paahda pinjansiemeniä uunissa 175 asteessa 10 minuutin ajan. Sekoita silloin tällöin. Keitä balsamiviinietikan ja sokerin seos kokoon puoleen alkuperäisestä määrästä. Jäähdytä. Keitä punajuuret pehmeiksi ja anna jäähtyä. Sen jälkeen kuori ja leikkaa neljään lohkoon. Muhenna fetajuusto.

3. Asettele gnocchit, punajuuret ja feta lautaselle. Pirskota päälle balsamicosiirappia ja ripottele päälle vielä paahdettuja pinjansiemeniä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.