Leivo herkulliset, gluteenittomat pipariruudut joulunajan herkutteluun ja kahvihetkiin.
Ainekset
- 4 munaa
- 3 dl fariinisokeria tai sokeria
- 4 ½ dl Semper Fin Mix Hienoa gluteenitonta jauhoseosta
- 2 tl ruokasoodaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 rkl piparkakkumaustetta tai 1 ½ tl kanelia, ½ tl neilikkaa, ½ tl kardemummaa ja ½ tl inkivääriä
- 1 ½ dl piimää
- 150 g sulatettua voita tai margariinia
Kuorrutus
- 400-500 g tuorejuustoa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl tomusokeria
- ripaus kanelia, kardemummaa tai piparkakkumaustetta
Koristeeksi
- Semper Piparkakkuja
- punaisia cocktailkirsikoita
Valmistusohje
Reseptistä tulee 15–20 annosta.
Taikina:
1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita.
3. Sekoita joukkoon piimä ja sulatettu voi tai margariini.
4. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
5. Paista uunin keskiritilätasolla 225 °C:ssa 15–20 minuuttia.
Jäähdytä. Leikkaa kakkulevy ruuduiksi tai ota siitä esim. piparkakkumuotilla sydämenmuotoisia palasia.
Kuorrute:
1. Laita tuorejuusto kulhoon.
2. Lisää vaniljasokeri, tomusokeri ja mausta kanelilla, kardemummalla tai piparkakkumausteella. Tarkista maku.
3. Levitä kuorrute pinnalle tai leikkaa paloiksi ja pursota palojen päälle.
Kuorruta leivonnaiset ja koristele ne Semper gluteenittomilla piparkakuilla ja cocktailkirsikoilla.
Vinkki! Nämä sopivat myös joululahjaksi gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle ystävällesi.
Tutustu Semperin gluteenittomiin jauhoseoksiin:
Kuva ja resepti: Hellapoliisi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!