Gluteenittomat Pipariruudut
Leivo herkulliset, gluteenittomat pipariruudut joulunajan herkutteluun ja kahvihetkiin.
Ainekset
- 4 munaa
- 3 dl fariinisokeria tai sokeria
- 4 ½ dl Semper Fin Mix Hienoa gluteenitonta jauhoseosta
- 2 tl ruokasoodaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 rkl piparkakkumaustetta tai 1 ½ tl kanelia, ½ tl neilikkaa, ½ tl kardemummaa ja ½ tl inkivääriä
- 1 ½ dl piimää
- 150 g sulatettua voita tai margariinia
Kuorrutus
- 400-500 g tuorejuustoa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl tomusokeria
- ripaus kanelia, kardemummaa tai piparkakkumaustetta
Koristeeksi
- Semper Piparkakkuja
- punaisia cocktailkirsikoita
Valmistusohje
Reseptistä tulee 15–20 annosta.
Taikina:
1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita.
3. Sekoita joukkoon piimä ja sulatettu voi tai margariini.
4. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
5. Paista uunin keskiritilätasolla 225 °C:ssa 15–20 minuuttia.
Jäähdytä. Leikkaa kakkulevy ruuduiksi tai ota siitä esim. piparkakkumuotilla sydämenmuotoisia palasia.
Kuorrute:
1. Laita tuorejuusto kulhoon.
2. Lisää vaniljasokeri, tomusokeri ja mausta kanelilla, kardemummalla tai piparkakkumausteella. Tarkista maku.
3. Levitä kuorrute pinnalle tai leikkaa paloiksi ja pursota palojen päälle.
Kuorruta leivonnaiset ja koristele ne Semper gluteenittomilla piparkakuilla ja cocktailkirsikoilla.
Vinkki! Nämä sopivat myös joululahjaksi gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle ystävällesi.
Tutustu Semperin gluteenittomiin jauhoseoksiin:
Kuva ja resepti: Hellapoliisi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti