Gluteenittomat mantelilastut
Jos pohdinnassa on gluteenittomat tarjoilut esimerkiksi kevään juhliin, nämä keksit ovat täydellinen valinta. Gluteenittomat mantelilastut maistuvat kaikille juhlavieraille.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Gluteenittomat Mantelilastut, n. 50 kpl:
- 100 g margariinia
- 100 g mantelia rouheena
- 1 dl siirappia
- 1 dl sokeria
- 2 rkl vispikermaa
- 2 rkl Semper Gluteenitonta jauhoseosta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 muna
Valmistusohje
Sulata margariini ja sekoita muut ainekset sen joukkoon. Nosta teelusikalla pieniä nokareita harvakseen leivinpaperilla vuoratulle pellille.
HUOM! Mantelilastut leviävät paistettaessa. Älä laita nokareita liian lähelle toisiaan.
Paista 175 °C:ssa n. 6 minuuttia. Anna lastujen jäähtyä hyvin ja säilytä niitä ilmavassa rasiassa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Anun mokkakakku
-
Mokkapalat
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti