Mehevä omenapiirakka kuuluu syksyyn. Perinteinen piirakka valmistuu helposti ja nopeasti syksyn sadon ensimmäisistä omenoista.
Pohja
- 4 munaa
- 3 dl sokeria
- 4 ½ dl Semper FinMix -jauhoseosta
- 2 tl leivinjauhetta
- 100 g sulatettua voita tai margariinia
- 1 ½ dl maitoa
Pinnalle
- omenaviipaleita
- sokeria
- kanelia
Valmistusohje
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sulatettu voi ja maito sekoittaen.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Pese omenat ja poista siemenkota. Leikkaa viipaleiksi ja levitä piiraspohjan päälle. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia. Paista 225 °C:ssa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.
Leikkaa annospaloiksi ja tarjoa seuraksi vaahdotettua vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.
Kuva ja resepti: Hellapoliisi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.