Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Glaseerattu kananmaksapasteija

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Joskus haluaa yllättää sekä itsensä että perheensä tai vieraansa – ja silloin valmistaa oman maksapasteijansa maukkaalla liemellä glaseerattuna.

Kuudelle

  • 600 g pakastettua kananmaksaa
  • 2 salottisipulia, hienonnettuina
  • 6 anjovisfileetä
  • 1 ½ rkl korppujauhoja
  • 2 dl kermaa
  • ½ tl timjamia
  • 5-7 cl konjakkia
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 1 prk Campbellin consommé-lientä
  • muutama pikkukurkku
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Keitä kokoon ohentamaton consommé kunnes jäljellä on puolet. Anna jäähtyä.

3. Voitele pitkulainen uunivuoka, n. 1 ½ litraa. Paista 200 g puoliksi sulatetusta maksasta, mausta. Soseuta loput maksasta taikinaksi, lisää muut ainekset.

4. Täytä vuoka vuorotellen taikinalla ja paistetulla maksalla.

5. Peitä vuoka foliolla, pistä siihen muutama ilmareikä ja paista uunin alatasolla vajaa tunti. Anna jäähtyä.

6. Peitä pasteija viipaloidulla kurkulla, lusikoi päälle puoliksi jähmettynyt hyytelö. Laita jääkaappiin yön yli.

Lisää aiheesta:

KananmaksapateeJoulun maksapasteijaViherpippurimaksapasteijaJoulun itsetehty maksapasteijaItse tehty maksapasteijaTanskalainen maksapasteija
MaksapasteijaPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Maksapasteija
  • 19.01.202311:16
    Lisäkeruoat

    Hilja-mummin maksapiiras

  • 15.12.201707:27
    Jouluruoka

    Nopea kananmaksapatée joulupöytään

  • 18.02.201300:00
    Joulu

    Joulupasteija

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Herkkupalat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Joulun maksapasteija