Glaseerattu kananmaksapasteija
Joskus haluaa yllättää sekä itsensä että perheensä tai vieraansa – ja silloin valmistaa oman maksapasteijansa maukkaalla liemellä glaseerattuna.
Kuudelle
- 600 g pakastettua kananmaksaa
- 2 salottisipulia, hienonnettuina
- 6 anjovisfileetä
- 1 ½ rkl korppujauhoja
- 2 dl kermaa
- ½ tl timjamia
- 5-7 cl konjakkia
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 2 kananmunaa
- 1 prk Campbellin consommé-lientä
- muutama pikkukurkku
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Keitä kokoon ohentamaton consommé kunnes jäljellä on puolet. Anna jäähtyä.
3. Voitele pitkulainen uunivuoka, n. 1 ½ litraa. Paista 200 g puoliksi sulatetusta maksasta, mausta. Soseuta loput maksasta taikinaksi, lisää muut ainekset.
4. Täytä vuoka vuorotellen taikinalla ja paistetulla maksalla.
5. Peitä vuoka foliolla, pistä siihen muutama ilmareikä ja paista uunin alatasolla vajaa tunti. Anna jäähtyä.
6. Peitä pasteija viipaloidulla kurkulla, lusikoi päälle puoliksi jähmettynyt hyytelö. Laita jääkaappiin yön yli.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia