Mainos

Geisha-punaherukkaleivokset

Punaherukasta ja Geisha-suklaasta syntyy vastustamaton yhdistelmä.

Piiraspohjat

  • 1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g) tai Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)

Kypsälle pohjalle

  • n. 3 dl herukkasurvosta

Täytevaahto

  • 1 tlk vaahtoutuvaa kermaa (2½ dl, esim. Flora Vispi)
  • 1 tlk vaniljarahkaa (200 g)
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 Geisha-patukkaa

Koristeeksi

  • herukoita terttuineen
  • herukan tai mintun lehtiä
  • 1 Geisha-patukka pieninä paloina

Valmistusohje

Tarvitset: 12 pyöreää pientä piirasvuokaa, esim. silikoni tai folio (halkaisija n. 7-8 cm), tai 1 iso piirasvuoka .

Jaa sulanut taikina pienten piirasvuokien pohjille ja reunoille. Tai vaihtoehtoisesti käytä koko taikina yhteen isoon piirasvuokaan. Paista piiraspohjia 200-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min (isoa piirasta n. 15-20 min alimmalla tasolla) kauniin värisiksi. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohjat.

Valmista täytevaahto. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka ja vatkaa vielä kiinteäksi. Mausta seos vaniljasokerilla ja pienillä Geisha-patukan paloilla.

Mikäli marjasurvos on kiinteää, kypsiä piiraspohjia voi kostuttaa erikseen esim. mehulla. Levitä piiraille marjasurvosta ja sen päälle täytevaahto. Koristele herukan tertuilla, tuoreilla vihreillä lehdillä ja Geisha-patukan paloilla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.