Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Geisha-punaherukkaleivokset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Punaherukasta ja Geisha-suklaasta syntyy vastustamaton yhdistelmä.

Piiraspohjat

  • 1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g) tai Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)

Kypsälle pohjalle

  • n. 3 dl herukkasurvosta

Täytevaahto

  • 1 tlk vaahtoutuvaa kermaa (2½ dl, esim. Flora Vispi)
  • 1 tlk vaniljarahkaa (200 g)
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 Geisha-patukkaa

Koristeeksi

  • herukoita terttuineen
  • herukan tai mintun lehtiä
  • 1 Geisha-patukka pieninä paloina

Valmistusohje

Tarvitset: 12 pyöreää pientä piirasvuokaa, esim. silikoni tai folio (halkaisija n. 7-8 cm), tai 1 iso piirasvuoka .

Jaa sulanut taikina pienten piirasvuokien pohjille ja reunoille. Tai vaihtoehtoisesti käytä koko taikina yhteen isoon piirasvuokaan. Paista piiraspohjia 200-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min (isoa piirasta n. 15-20 min alimmalla tasolla) kauniin värisiksi. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohjat.

Valmista täytevaahto. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka ja vatkaa vielä kiinteäksi. Mausta seos vaniljasokerilla ja pienillä Geisha-patukan paloilla.

Mikäli marjasurvos on kiinteää, kypsiä piiraspohjia voi kostuttaa erikseen esim. mehulla. Levitä piiraille marjasurvosta ja sen päälle täytevaahto. Koristele herukan tertuilla, tuoreilla vihreillä lehdillä ja Geisha-patukan paloilla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Vadelma-punaherukkabebeSalmiakkisuklaa-vadelmaleivoksetMansikkapiirakka karkkivaahdollaMansikkapiirakka karkkivaahdollaMansikka-lakritsipiirasMansikka-Marianne Muropiiras
MarjapiirakkaMyllyn ParasLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Marjapiirakka
  • 08.07.202213:05
    Mustikkapiirakka

    Mustikkapiirakka muropohjalla – makea täyte kondensoidulla maidolla

  • 15.07.201912:01
    Puolukkapiirakka

    Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Gluteeniton kaura-raparperipiirakka

  • 18.02.201300:00
    Mustikkapiirakka

    Marjapiirakka murutaikinaan

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Karviaispiiras kermavaahdon kera