Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gâteau Riche Gala

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • Kuudelle

Mantelilastut

  • 1 muna
  • 3 munanvalkuaista
  • 2 1/4 dl sokeria
  • 100 g mantelia jauhettuna
  • 50 g (n. 3/4 dl) voisulaa
  • 25 g (n. ½ dl) vehnäjauhoa

Suklaakastike

  • 1 dl vettä
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 1/4 dl sokeria
  • 400 g tummaa suklaata

Lisäksi

  • 1 l vaniljajäätelöä

Valmistusohje

1. Sulata voi ja anna hieman jäähtyä. Sekoita muna ja munanvalkuaiset, sokeri, mantelijauhe, voisula ja jauhot taikinaksi. Pane taikina lepäämään jääkaappiin joksikin aikaa, mielellään jopa yön yli.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Peitä kaksi uunipeltiä leivinpaperilla. Jaa taikina 18 osaan, muotoile palloiksi ja litistä ne leivinpaperille. Paista uunissa, kunnes mantelilastut ovat kullankeltaisia. Jäähdytä.

3. Suklaakastike: Kiehauta vesi, kerma ja sokeri keskenään, paloittele tumma suklaa sekaan ja anna poreilla hyvin miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.

3. Jälkiruokaleivokset Gâteau Riche Gala: Laita jälkiruokalautasille kerroksittain mantelilastuja ja vaniljajäätelöä; alimmaksi ja päällimmäiseksi lastu. Kaada kuumaa suklaakastiketta kunkin annoksen päälle ja tarjoile heti.

Tämän yksinkertaisen, mutta ah, niin ihanan jälkiruoan on kehittänyt alunperin maailmankuulu ruotsalaiskokki Tore Wretman. Pikaversioon voi tietysti käyttää valmiita aineksia, mutta mikään ei vedä vertoja itsetehdyille mantelilastuille.

Lisää aiheesta:

Mamma Annan cappuccino-juustokakkuSchwarzwaldintorttuVadelmavuoatBrownie-suklaakakkuMantelitorttuAmerikkalainen banaanikakku
SuklaakakkuKakkuKasvisruokaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Suklaakakku
  • 4.4.14:11
    Pääsiäinen

    Mämmimudcake eli mämmimutakakku airfryerissa

  • 15.12.202410:00
    Jälkiruoat

    Lämmin mantelisuklaakakku

  • 12.11.202413:27
    Mokkapalat

    Mokkapalamutakakku

  • 13.09.202411:38
    Huomenta Suomi

    Anun mokkakakku

  • 01.04.202213:34
    Vegaaninen

    Snickerskakku – Satu Koiviston järjettömän hyvä herkku