Gâteau Riche Gala

Tämän yksinkertaisen, mutta ah, niin ihanan jälkiruoan on kehittänyt alunperin maailmankuulu ruotsalaiskokki Tore Wretman. Pikaversioon voi tietysti käyttää valmiita aineksia, mutta mikään ei vedä vertoja itsetehdyille mantelilastuille.

Ainekset

  • Kuudelle

Mantelilastut

  • 1 muna
  • 3 munanvalkuaista
  • 2 1/4 dl sokeria
  • 100 g mantelia jauhettuna
  • 50 g (n. 3/4 dl) voisulaa
  • 25 g (n. ½ dl) vehnäjauhoa

Suklaakastike

  • 1 dl vettä
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 1/4 dl sokeria
  • 400 g tummaa suklaata

Lisäksi

  • 1 l vaniljajäätelöä

Valmistusohje

1. Sulata voi ja anna hieman jäähtyä. Sekoita muna ja munanvalkuaiset, sokeri, mantelijauhe, voisula ja jauhot taikinaksi. Pane taikina lepäämään jääkaappiin joksikin aikaa, mielellään jopa yön yli.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Peitä kaksi uunipeltiä leivinpaperilla. Jaa taikina 18 osaan, muotoile palloiksi ja litistä ne leivinpaperille. Paista uunissa, kunnes mantelilastut ovat kullankeltaisia. Jäähdytä.

3. Suklaakastike: Kiehauta vesi, kerma ja sokeri keskenään, paloittele tumma suklaa sekaan ja anna poreilla hyvin miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.

3. Jälkiruokaleivokset Gâteau Riche Gala: Laita jälkiruokalautasille kerroksittain mantelilastuja ja vaniljajäätelöä; alimmaksi ja päällimmäiseksi lastu. Kaada kuumaa suklaakastiketta kunkin annoksen päälle ja tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!