Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Frittata prinssinakkien, purjon, perunan ja tomaatin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 4 kananmunaa
  • 1 ½ dl maitoa
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 1 pieni purjo
  • 4 keitettyä perunaa
  • 8-10 kirsikkatomaattia
  • 1 ½ rkl rapsi- tai oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • 12 prinssinakkia

Valmistusohje

1. Vatkaa munat, maito, vehnäjauhot ja suola munakastaikinaksi kulhossa.

2. Huuhtele purjo hyvin ja suikaloi se. Kuori perunat ja leikkaa pieniksi paloiksi. Puolita tomaatit.

3. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää purjo ja anna sen pehmetä, mutta älä ottaa väriä. Lisää perunat, anna lämmetä mutta älä ruskista. Kaada päälle munakastaikina ja alenna lämpöä.

4. Lisää tomaatinpuolikkaat. Nostele taikinaa pohjaa myöten haarukalla jotta taikina valuu pannun pohjalle ja hyytyy. Mausta mustapippurilla. Jos haluat prinssinakkeja lisukkeeksi, paista ne erikseen.

Italiassa sanotaan frittata, mutta ruoka muistuttaa kotoista munakasta. Lisäämällä keitettyä perunaa täytteeksi ja jatkamalla munia maidolla ja vehnäjauhoilla ruokalajista tulee kevyt. Ellet laske kaloreita, muutama prinssinakki maistuu hyvältä mukana. Tarjoile runsaan salaatin kera.

Lisää aiheesta:

Syksyinen sipulikeittoPerunagnocchitPienet lindströminpihvit kermakastikkeessaCrème VichyssoiseKreikkalainen moussakaVihreä kukkakaalikeitto ja munatoast
MunakasPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Munakas
  • 31.08.202412:00
    Kalaruoka

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen peruna-ruusukaalimunakas espanjalaiseen tapaan ja rapeaa kalaa

  • 24.08.202412:00
    Sushi

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan maki-sushimunakasrullat

  • 18.03.202311:30
    Välipalat

    Harri Syrjäsen pekoni-paprikamunakas

  • 14.02.202314:03
    Nopeat ja helpot

    Mikromunakas

  • 29.01.202317:30
    Kasvismunakas

    Harri Syrjäsen texmex-munakas