Frittata prinssinakkien, purjon, perunan ja tomaatin kera
Italiassa sanotaan frittata, mutta ruoka muistuttaa kotoista munakasta. Lisäämällä keitettyä perunaa täytteeksi ja jatkamalla munia maidolla ja vehnäjauhoilla ruokalajista tulee kevyt. Ellet laske kaloreita, muutama prinssinakki maistuu hyvältä mukana. Tarjoile runsaan salaatin kera.
Neljälle
- 4 kananmunaa
- 1 ½ dl maitoa
- 3 rkl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- 1 pieni purjo
- 4 keitettyä perunaa
- 8-10 kirsikkatomaattia
- 1 ½ rkl rapsi- tai oliiviöljyä
- mustapippuria
- 12 prinssinakkia
Valmistusohje
1. Vatkaa munat, maito, vehnäjauhot ja suola munakastaikinaksi kulhossa.
2. Huuhtele purjo hyvin ja suikaloi se. Kuori perunat ja leikkaa pieniksi paloiksi. Puolita tomaatit.
3. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää purjo ja anna sen pehmetä, mutta älä ottaa väriä. Lisää perunat, anna lämmetä mutta älä ruskista. Kaada päälle munakastaikina ja alenna lämpöä.
4. Lisää tomaatinpuolikkaat. Nostele taikinaa pohjaa myöten haarukalla jotta taikina valuu pannun pohjalle ja hyytyy. Mausta mustapippurilla. Jos haluat prinssinakkeja lisukkeeksi, paista ne erikseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike