Frittata prinssinakkien, purjon, perunan ja tomaatin kera
Italiassa sanotaan frittata, mutta ruoka muistuttaa kotoista munakasta. Lisäämällä keitettyä perunaa täytteeksi ja jatkamalla munia maidolla ja vehnäjauhoilla ruokalajista tulee kevyt. Ellet laske kaloreita, muutama prinssinakki maistuu hyvältä mukana. Tarjoile runsaan salaatin kera.
Neljälle
- 4 kananmunaa
- 1 ½ dl maitoa
- 3 rkl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- 1 pieni purjo
- 4 keitettyä perunaa
- 8-10 kirsikkatomaattia
- 1 ½ rkl rapsi- tai oliiviöljyä
- mustapippuria
- 12 prinssinakkia
Valmistusohje
1. Vatkaa munat, maito, vehnäjauhot ja suola munakastaikinaksi kulhossa.
2. Huuhtele purjo hyvin ja suikaloi se. Kuori perunat ja leikkaa pieniksi paloiksi. Puolita tomaatit.
3. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää purjo ja anna sen pehmetä, mutta älä ottaa väriä. Lisää perunat, anna lämmetä mutta älä ruskista. Kaada päälle munakastaikina ja alenna lämpöä.
4. Lisää tomaatinpuolikkaat. Nostele taikinaa pohjaa myöten haarukalla jotta taikina valuu pannun pohjalle ja hyytyy. Mausta mustapippurilla. Jos haluat prinssinakkeja lisukkeeksi, paista ne erikseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka