Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Friteeratut omenarenkaat sabayonkastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Friteerattuja hedelmiä tarjoillaan harvoin, mutta tämä on sekä hauska että herkullinen tapa tarjoilla tavallisia omenoita. Hyvänmakuinen päätös päivälliselle.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • Neljälle

Sabayon

  • 1 dl kidesokeria
  • ¾ dl marsalaviiniä
  • 5 munankeltuaista

Omenarenkaat

  • 2 omenaa
  • öljyä friteeraukseen

Paneeraus

  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl kanelia

Frityyritaikina

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 1 maustemitta suolaa
  • ¾ dl maitoa
  • ¾ dl kylmää vettä

Valmistusohje

1. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Viipaloi. Sekoita vehnäjauhot ja kaneli, kääntele viipaleet seoksessa. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa. Lisää maito ja vesi samalla voimakkaasti sekoittaen. Sekoita taikina tasaiseksi ja kiiltäväksi. Kuumenna öljy 190-asteiseksi. Kasta omenapalat frityyritaikinaan ja friteeraa öljyssä kunnes ne ovat kullanruskeita. Valuta talouspaperilla.

2. Sabayon: Sekoita keltuaiset, sokeri ja viini isossa, lämmönkestävässä kulhossa. Kuumenna kattilassa vettä juuri ja juuri kiehuvaksi ja laita kulho kattilan ylle. Kulhon pohja ei saa koskettaa vettä. Vatkaa pallovispilällä kunnes seos on sileää ja kuohuvaa ja on kolminkertaistunut. Vatkaa taukoamatta äläkä anna kulhon lämmetä liikaa, silloin tuloksena on munakokkelia. Lopputuloksen tulee olla kermainen, kalpea ja vaahtomainen.

3. Asettele omenaviipaleet 4 lautaselle ja koristele muutamalla ruokalusikallisella sabayonia. Tarjoile loput sabayonista erillisestä kulhosta.

Lisää aiheesta:

Omena-kaurapaistos ja vaniljakastikeIntialainen jälkiruokaJälkiruokasinfoniaSahrami-hunajajäätelö seesamilastujen keraCrème caramelKevyt hedelmätorttu
OmenatSadonkorjuuKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Omenat
  • 15.08.202407:43
    Omenapaistos

    Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike

  • 15.08.202407:43
    Hillot

    Anun omenasose

  • 07.10.202214:50
    Hillot

    Taivaallinen omenahillo

  • 20.09.202209:35
    Omenakakku

    Ihana omenabrita! Britakakku omenoista on varma hitti

  • 07.10.202114:56
    Uuniomenat

    Toscaomenat