Friteeratut kinkku-juusto-kasvispullat

Nämä ovat pieniä, maukkaita makupaloja, jotka sopivat loistavasti dipattaviksi. Lasten suosikkiruokaa perjantai-iltana.

Neljälle

  • 400 g sianjauhelihaa
  • 100 g savukinkkua viipaleina
  • 100 g juustoraastetta
  • ½ punainen paprika
  • 50 g sokeriherneitä
  • 2 kananmunaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl korppujauhoja
  • öljyä friteeraukseen

Tarjoiluun

  • keitettyjä vihanneksia
  • sweet chili -kastiketta

Valmistusohje

1. Suikaloi kinkku hienosti ja raasta juusto. Hienonna paprika. Suikaloi ja hienonna sokeriherneet. Sekoita jauheliha, kinkku, juusto ja vihannekset sekä muna, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin.

2. Muotoile pieniä pihvejä. Paneeraa ne jauhoissa, vatkatussa munassa ja viimeiseksi korppujauhoissa. Anna kuivua leikkuulaudalla.

3. Kuumenna friteerausöljy 160 asteeseen. Friteeraa pihvit, kunnes pinta on rapea ja kova. Valuta talouspaperilla ja laita lämpimälle tarjoiluvadille. Tarjoile keitettyjen vihannesten ja sweet chili -kastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!