Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Friteeratut kinkku-juusto-kasvispullat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nämä ovat pieniä, maukkaita makupaloja, jotka sopivat loistavasti dipattaviksi. Lasten suosikkiruokaa perjantai-iltana.

Neljälle

  • 400 g sianjauhelihaa
  • 100 g savukinkkua viipaleina
  • 100 g juustoraastetta
  • ½ punainen paprika
  • 50 g sokeriherneitä
  • 2 kananmunaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl korppujauhoja
  • öljyä friteeraukseen

Tarjoiluun

  • keitettyjä vihanneksia
  • sweet chili -kastiketta

Valmistusohje

1. Suikaloi kinkku hienosti ja raasta juusto. Hienonna paprika. Suikaloi ja hienonna sokeriherneet. Sekoita jauheliha, kinkku, juusto ja vihannekset sekä muna, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin.

2. Muotoile pieniä pihvejä. Paneeraa ne jauhoissa, vatkatussa munassa ja viimeiseksi korppujauhoissa. Anna kuivua leikkuulaudalla.

3. Kuumenna friteerausöljy 160 asteeseen. Friteeraa pihvit, kunnes pinta on rapea ja kova. Valuta talouspaperilla ja laita lämpimälle tarjoiluvadille. Tarjoile keitettyjen vihannesten ja sweet chili -kastikkeen kera.

Lisää aiheesta:

Gluteenittomat jauhelihapihvitMunakoisoa tomaatissaBroilerijauhelihapihvitMinisterinleike ja perunamuusiAppelsiinipihvitKevyet punajuuri-jauhelihapihvit
LihapullatAlkuruoatGoGreenVälipalatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat
  • 12.03.202209:30
    Pasta

    Harri Syrjäsen lihapullapasta

  • 27.08.202109:32
    Kari Aihinen

    Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa

  • 09.04.202110:18
    Nopeat ja helpot

    Samasta padasta: Timjalihapullat ja palsternakkamuusi – pehmeimmät lihapullat ikinä!

  • 08.03.202110:15
    Hans Välimäki

    Helppo arkiruoka jauhelihasta: Hans Välimäen lihapullat tomaattikastikkeessa

  • 21.04.202010:05
    Pääruoat

    Ikean lihapullat ja kermakastike – aito ja oikea resepti