Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Friteeratut kasvikset

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 annosta

  • ½ kukkakaali, noin 200 g
  • ½ sipuli
  • 100 g keitettyjä tuoreita pinaatinlehtiä
  • 1 keitetty peruna
  • 1 munakoiso
  • 1½ rkl punaista chiliä
  • 1 ½ tl suolaa
  • 2 ½ dl maustamatonta jogurttia
  • 2 ½ dl jauhoja
  • 1/4 tl ruokasoodaa
  • öljyä friteeraukseen

Valmistusohje

1. Kuori ja kuutioi keitetty peruna, kuori ja viipaloi sipuli sekä kuutioi munakoiso ja kukkakaali. Pane peruna-, kukkakaali- ja munakoisokuutiot sekä sipuliviipaleet ja pinaatinlehdet kulhoon. Sekoita jogurtti, chili ja suola. Kääntele kastike kasvisten joukkoon. Kaikkein parhaiten sekoittaminen sujuu käsin.

2. Sekoita jauhot ja sooda. Lisää ne kasvisten joukkoon niin, että kasvisten ympärille muodostuu tahmea mutta kiinteä kuori. Kuumenna friteerausöljy ja tarkista lämpötila pienellä taikinanokareella. Kun taikinanokare nousee pintaan, öljy on riittävän kuumaa.

3. Nosta taikinakasviksista öljyyn nokareita, joiden koko on noin 2 rkl. Friteeraa nokareita öljyssä 3-4 minuuttia. Nosta nokareet reikäkauhalla ja jätä ne valumaan talouspaperin päälle.

Haluaisitko kokeilla intialaista ruokaa? Intiassa tällaisia friteerattuja kasviksia myydään yleisesti katukeittiöissä. Usein voit ostaa lisäksi leipää tai jogurttikastiketta. Friteeratut kasvikset sopivat niin välipalaksi, alkuruoaksi kuin lisukkeeksikin.

Lisää aiheesta:

MaapähkinäsalaattiMeksikolaiset maalaismunatSieni-riisitäytetyt paprikat perunagratiinin keraKikherneitä ja keitettyjä muniaLammasta vihannessosekeitossaKylmä savukassler peston kera
KasvislisukeAlkuruoatKananmunatonKasvisruokaLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvislisuke
  • 15.12.202410:03
    Välipalat

    Kukkakaali libanolilaisittain

  • 27.07.201607:54
    Lisäkeruoat

    Kermainen paprikasalsa

  • 27.04.201609:45
    Juusto

    Munajuustoa ja punajuurta

  • 31.07.201514:16
    Kaalisalaatti

    Kaleslaw

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Haudutetut endiivit