Friteeratut kanafileet ja sinappibearnaise
Friteeratut broilerinfileet ovat luksusta. Yhdessä kotitekoisen bearnaisekastikkeen kanssa tämä ei ole todellakaan laihduttajan ruokaa, mutta ah, niin hyvää. Se, joka haluaa vähän pikaisemman version voi ostaa maustaa valmiina ostetun bearnaisen ranskalaisella sinapilla.
Neljälle
- 4 broilerin fileetä
- suolaa ja valkopippuria
- 1 dl vehnäjauhoa
- 1 iso muna
- 1 ½ dl korppujauhoa
- öljyä friteeraukseen
Sinappibearnaisekastike
- 150 g voita
- 3 munankeltuaista
- 3/4 rkl hienonnettua persiljaa
- ½ maustemittaa kajennepippuria
- suolaa ja valkopippuria
- 2 tl ranskalaista sinappia
- ½ dl vettä
- 2 ½ rkl valkoviinietikkaa
- 1 rkl hienonnettua sipulia
- 2 persiljanoksaa
- 5 kokonaista valkopippuria
- 1 maustemitta kuivattua rakuunaa
Tarjoiluun
- keitettyjä uusia perunoita
- vihreitä papuja
Valmistusohje
1. Paneeraa broilerinfileet ensin vehnäjauhossa, sitten vatkatussa munassa ja lopuksi korppujauhossa. Laita ne hetkeksi jääkaappiin, jotta leivitys tarttuu kunnolla. Mausta fileet suolalla ja pippurilla.
2. Sinappibearnaise: Kiehauta yhdessä vesi, viinietikka, sipuli, persilja ja pippuri pienessä kasarissa ilman kantta. Anna poreilla, kunnes noin puolet nesteestä on jäljellä. Siivilöi mausteet pois ja kaada takaisin kasariin. Lisää rakuuna. Sulata voi hyvin miedolla lämmöllä ja kirkasta sitten voi eli valuta varovasti toiseen astiaan kirkas rasva päältä ja kaada pois pohjalle jäävä saos. Aseta mausteliemikasari vesihauteeseen ja vatkaa seokseen keltuaiset. Hauduta varoen ja vatkaten, kunnes keltuaiset alkavat saota. Ota kasari liedeltä ja lisää kirkastettu voi varovasti, aluksi tipoittain, sitten ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Mausta hienonnetulla persiljalla, suolalla, pippurilla ja veitsenkärjellisellä kajennea. Sekoita kastikkeeseen viimeiseksi sinappi.
3. Kuumenna friteerausöljy 190-asteiseksi. Friteeraa siinä leivitetyt broilerifileet kullankeltaisiksi ja valuta ne talouspaperilla. Tarjoa kastike erikseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti