Friteeratut juustotäytteiset kanafileet
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5672068/landscape16_9/515/290/75a673b565a5ec3a68e9ca5d693254cb/ky/885309-671.jpg)
Tässä ruoassa on hieman puuhastelemista, mutta ah, miten hyvää siitä tuleekaan. Kotiväkesi tai ruokavieraasi ihastuvat keittotaitoihisi, kun he leikkaavat rapeaa, kullanruskeaksi rasvakeitettyä kananpoikaa ja sulanut juusto valuu ulos...
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 isoa broilerin rintafileetä
- 100 g emmentaljuustoa
- suolaa ja valkopippuria
- 1 dl vehnäjauhoa
- 1 iso muna
- 1 dl korppujauhoa
- öljyä friteeraukseen
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita ja vihanneksia
Valmistusohje
1. Leikkaa juusto neljäksi tangoksi. Mausta broilerifileet suolalla ja pippurilla. Leikkaa viilto jokaisen fileen sivuun ja työnnä juusto taskuun, kiinnitä cocktailtikulla.
2. Paneroi eli leivitä fileet ensin jauhoissa, siten vatkatussa munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Pane leivitetyt fileet jääkaappiin joksikin aikaa, jotta panerointi kiinnittyy kunnolla.
3. Kuumenna friteerausöljy 190-asteiseksi. Friteeraa eli keitä fileet kullanruskeiksi ja valuta ne talouspaperin päällä ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka