Friteerattua sipulia ja kesäkurpitsaa
Julkaistu
Friteeraus vaatii hieman näpertelyä. Pidä aina kattilaan sopivaa kantta lähettyvillä, jotta voit tukahduttaa liekit jos öljy sattuu syttymään. Pidä liesituuletin sammutettuna, vaikka sitä tuntuisikin tarvitsevan juuri nyt...
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Raaka-aineet
- 250 g kesäkurpitsaa, viipaleina
- 2 isoa keltasipulia, viipaleina
- rapsiöljyä friteeraukseen
Taikina
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 ½ dl maitoa
- 1 kananmuna
- suolaa
Valmistusohje
1. Suolaa kesäkurpitsaviipaleet, anna niiden vetäytyä 20 minuuttia ja pyyhi suola pois.
2. Vatkaa taikina. Kasta taikinaan sipulirenkaita ja hyvin valutettuja kesäkurpitsaviipaleita ja friteeraa muutama kerrallaan kuumassa rapsiöljyssä.
3. Valuta talouspaperilla. Syödään heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa