Friteerattua sipulia ja kesäkurpitsaa
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5678450/landscape16_9/515/290/26bd35bdb9ffdff3e7f7dfa490b21252/La/934054-5254.jpg)
Julkaistu
Friteeraus vaatii hieman näpertelyä. Pidä aina kattilaan sopivaa kantta lähettyvillä, jotta voit tukahduttaa liekit jos öljy sattuu syttymään. Pidä liesituuletin sammutettuna, vaikka sitä tuntuisikin tarvitsevan juuri nyt...
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Raaka-aineet
- 250 g kesäkurpitsaa, viipaleina
- 2 isoa keltasipulia, viipaleina
- rapsiöljyä friteeraukseen
Taikina
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 ½ dl maitoa
- 1 kananmuna
- suolaa
Valmistusohje
1. Suolaa kesäkurpitsaviipaleet, anna niiden vetäytyä 20 minuuttia ja pyyhi suola pois.
2. Vatkaa taikina. Kasta taikinaan sipulirenkaita ja hyvin valutettuja kesäkurpitsaviipaleita ja friteeraa muutama kerrallaan kuumassa rapsiöljyssä.
3. Valuta talouspaperilla. Syödään heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka