Friteerattua sipulia ja kesäkurpitsaa

Friteeraus vaatii hieman näpertelyä. Pidä aina kattilaan sopivaa kantta lähettyvillä, jotta voit tukahduttaa liekit jos öljy sattuu syttymään. Pidä liesituuletin sammutettuna, vaikka sitä tuntuisikin tarvitsevan juuri nyt...

Ainekset

  • Neljälle

Raaka-aineet

  • 250 g kesäkurpitsaa, viipaleina
  • 2 isoa keltasipulia, viipaleina
  • rapsiöljyä friteeraukseen

Taikina

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • suolaa

Valmistusohje

1. Suolaa kesäkurpitsaviipaleet, anna niiden vetäytyä 20 minuuttia ja pyyhi suola pois.

2. Vatkaa taikina. Kasta taikinaan sipulirenkaita ja hyvin valutettuja kesäkurpitsaviipaleita ja friteeraa muutama kerrallaan kuumassa rapsiöljyssä.

3. Valuta talouspaperilla. Syödään heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!