Friteerattua kanaa maissiohukaisten ja pekonin kera

Tuplapaneerauksen ansiosta kanasta tulee ekstrarapea.

Kahdeksalle

  • 2 kg kanapaloja
  • 2 1/3 dl kahvikermaa
  • 4 ¾ dl grahamjauhoja
  • 2 tl suolaa
  • 2 maustemittaa jauhettua valkopippuria
  • maissiöljyä friteeraukseen

Maissiohukaiset

  • 2 tl hiivaa
  • 6 dl maitoa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl grahamjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kidesokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl maissinjyviä
  • 4 tl maissiöljyä

Tarjoiluun

  • 140 g viipaloitua pekonia
  • 1 tomaatti
  • 1 kesäkurpitsa
  • tomaattikastiketta

Valmistusohje

1. Laita kanapalat vuokaan, kaada kerma päälle ja laita kylmään 20 minuutiksi. Sekoita jauhot, suola ja pippuri muovipussissa. Laita muutama kanapala kerrallaan pussiin ja ravista niin että palat peittyvät jauhoseokseen. Kasta jokainen pala jälleen kermaan ja sitten taas jauhoseokseen.

2. Maissiohukaiset: Liuota hiiva maitotilkkaan. Vatkaa seos ja loput maidosta sekä jauhot, suola ja sokeri. Anna kohota n. 30 minuuttia. Lisää vatkatut munat, hyvin valutetut maissit sekä öljy. Paista sopivan kokoisia ohukaisia.

3. Kuumenna friteerausöljy varovaisesti. Laita kanapalat nahkapuoli alaspäin kun öljy on kuumaa. Alenna lämpöä ja anna palojen ruskistua hitaasti. Käännä kerran. Jatka keittämistä n. 30 minuuttia tai kunnes pinta on rapea ja kova. Valuta talouspaperilla ja laita ne lämpimälle tarjoiluvadille. Viipaloi tomaatti ja kesäkurpitsa ja grillaa ne. Paista pekoniviipaleet ja tarjoile ne kanan, maissiohukaisten, vihannesten ja tomaattikastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.