Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Friteerattua kanaa maissiohukaisten ja pekonin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tuplapaneerauksen ansiosta kanasta tulee ekstrarapea.

Kahdeksalle

  • 2 kg kanapaloja
  • 2 1/3 dl kahvikermaa
  • 4 ¾ dl grahamjauhoja
  • 2 tl suolaa
  • 2 maustemittaa jauhettua valkopippuria
  • maissiöljyä friteeraukseen

Maissiohukaiset

  • 2 tl hiivaa
  • 6 dl maitoa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl grahamjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kidesokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl maissinjyviä
  • 4 tl maissiöljyä

Tarjoiluun

  • 140 g viipaloitua pekonia
  • 1 tomaatti
  • 1 kesäkurpitsa
  • tomaattikastiketta

Valmistusohje

1. Laita kanapalat vuokaan, kaada kerma päälle ja laita kylmään 20 minuutiksi. Sekoita jauhot, suola ja pippuri muovipussissa. Laita muutama kanapala kerrallaan pussiin ja ravista niin että palat peittyvät jauhoseokseen. Kasta jokainen pala jälleen kermaan ja sitten taas jauhoseokseen.

2. Maissiohukaiset: Liuota hiiva maitotilkkaan. Vatkaa seos ja loput maidosta sekä jauhot, suola ja sokeri. Anna kohota n. 30 minuuttia. Lisää vatkatut munat, hyvin valutetut maissit sekä öljy. Paista sopivan kokoisia ohukaisia.

3. Kuumenna friteerausöljy varovaisesti. Laita kanapalat nahkapuoli alaspäin kun öljy on kuumaa. Alenna lämpöä ja anna palojen ruskistua hitaasti. Käännä kerran. Jatka keittämistä n. 30 minuuttia tai kunnes pinta on rapea ja kova. Valuta talouspaperilla ja laita ne lämpimälle tarjoiluvadille. Viipaloi tomaatti ja kesäkurpitsa ja grillaa ne. Paista pekoniviipaleet ja tarjoile ne kanan, maissiohukaisten, vihannesten ja tomaattikastikkeen kera.

Lisää aiheesta:

Marinoidut lohikuutiot voitaikinakuiden keraPaistettua ankanrintaaKana-kantarellipizzaEnglantilainen paahtopaistiMunakoisolaatikkoCrêpes Maxim's
KanaaGoGreenPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kanaa
  • 31.03.202010:56
    Broileri

    Helppo cashew-kanakastike

  • 18.10.201708:52
    Kari Aihinen

    KFC-kanaa ja sriracha-majoneesia á la Kari Aihinen

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Bressen kana

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kuskusia, kanaa ja lammasta

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Kylmä kanavati