Friteerattu broileri
USA:n syvässä etelässä jokaisella on oma ohjeensa friteeratun broilerin valmistukseen. Tätä rapeaa versiota tarjotaan niin kodeissa, piknikeillä kuin hienoissakin juhlissa. Klassisia lisukkeita ovat kaltatut tomaatit, rapeaksi paistetut pekoniviipaleet ja pienet maissiomeletit.
- Ruokavalio: Kananmunaton
6 annosta
- 2 kg broilerinpaloja
- 2 ½ dl kahvikermaa
- 4 3/4 dl grahamjauhoja
- 2 tl suolaa
- ½ tl pippuria
- maissiöljyä
Valmistusohje
1. Huuhtele broilerinpalat ja kuivaa talouspaperilla. Asettele palat vuokaan ja kaada päälle kerma. Pane jääkaappiin 20 minuutiksi.
2. Sekoita jauhot, suola ja pippuri muovipussissa. Pane pussiin muutama broilerinpala kerrallaan ja ravistele pussia, kunnes palat ovat tasaisesti jauhoseoksen peitossa. Kastele palat vuoassa olevaan kermaan ja jauhota uudestaan. Kaksinkertainen paneeraus tekee kuoresta rapean.
3. Kaada kahteen paistinpannuun tai kattilaan 4 cm öljyä. Kuumenna varovasti. Kun öljy on kuumaa, lisää broilerinpalat nahkapuoli alaspäin. Laske lämpöä ja anna palojen ruskistua hitaasti. Käännä palat ja kypsennä vielä puolisen tuntia, kunnes pinta on kova ja rapea. Valuta palat talouspaperin päällä ja asettele lämpimälle tarjoiluvadille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa