Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Fondue

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Fondue on talvi- ja seurusteluruokaa parhaimmillaan. Kokeile juusto- ja lihafondueta perheen tai ystäväporukan kesken vaikka talvisen ulkoilupäivän päätteeksi.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Juustofondue

  • 3 dl valkoviiniä
  • 3 rkl ohratärkkelysjauhoja
  • 200 g mustaleimaemmentalia
  • 200 g edam-juustoa
  • 4 cl kirsikkalikööriä
  • vaaleaa leipää
  • säilykepersikkaa
  • omenaa
  • tuoretta ananasta

Lihafondue

  • 5 dl lihalientä
  • 2 dl madeiraviiniä
  • 4 laakerinlehteä
  • 200 g karitsan ulkofileetä
  • 200 g poron tai peuran ulkofileetä
  • 1 rs tuoreita herkkusieniä
  • 1 pieni kukkakaali
  • 1 pieni parsakaali
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 valkosipulinkynsi

Valmistusohje

Kiehauta viini ja suurusta sitä kevyesti ohratärkkelyksellä.

Sekoita jauhot ensin kylmään veteen ja kaada sitten kiehuvaan viiniin. Suurustus auttaa pitämään juustofonduen rakenteen sileänä.

Raasta juustot ja lisää ne kuuman viinin joukkoon koko ajan sekoittaen. Mausta lopuksi tilkalla kirsikkalikööriä.

Pidä fonduepataa miedolla lämmöllä ja dippaile siihen vaaleita leipäkuutioita. Tarjoa fonduen kansssa raikkaita hedelmiä.

Kiehauta punaviini ja lihaliemi keskenään ja mausta liemi muutamalla laakerinlehdellä. Kaada se fonduepataan ja sytytä alle liekki.

Kuutioi lihat reilun sentin kuutioiksi, puolita herkkusienet ja pilko kukkakaali ja parsakaali nupuiksi. Kypsennä lihoja ja vihanneksia liemessä fonduehaarukan avulla.

Tarjoa kastikkeena valkosipulilla maustettua kermaviiliä.

Lisää aiheesta:

Grillatut broilerinkoivet helpon perunasalaatin keraScampi provencale à la Caesar - juhlaruokaa katkaravuistaKalakeitto leipäkuutioiden ja salsan keraLihansyöjät: PoropaistiJuusto-sienikuorrutettu turskafilee valkoviinikastikkeellaFenkolikeitto ja paahdetut kampasimpukat
FondueKananmunatonYstävänpäiväPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Fondue
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kolmen juuston fondue

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Juustofondue leivän kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Suklaafondue

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Suklaafondue

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Juustofondue