Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Foliossa paistettua maksaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Ainekset

  • 1 ½ kg nuoren naudan maksaa
  • 150 g herkkusieniä
  • 2 ohutta siivua kevyesti savustettua kinkkua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 keltasipuli
  • 1 pieni nippu tuoretta basilikaa
  • 3 dl kanalientä
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • lehtipinaattia ja keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Puhdista herkkusienet. Hienonna ne sekä basilika ja kinkku erittäin pieneksi.

2. Sulata 1 rkl voita kattilassa. Paista sipulia ja valkosipulia 2 minuuttia. Lisää herkkusienet ja anna kiehua hiljalleen muutama minuutti. Lisää 1 dl lientä. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Ota kattila liedeltä ja lisää basilika ja kinkku. Anna seoksen jäähtyä hieman. Ruskista maksa kevyesti joka puolelta 1 rkl:ssa voita ja nosta pannulta.

3. Laita kaksi isoa foliopalaa ristiin. Levitä puolet herkkusieniseoksesta keskelle. Aseta maksa päälle ja levitä loput seoksesta sen päälle. Tee foliosta tiukka paketti ja laita se uuninkestävään vuokaan. Laita vuoka uuniin ja paista 50 minuuttia tai hieman lyhyemmän ajan, jos haluat, että maksa on sisältä hieman vaaleanpunainen.

Jos rakastat maksaa, sinun on kokeiltava tätä reseptiä. Maksasta tulee maukkainta, jos se valmistetaan aika isona palana, joten kutsu monta ihmistä pöytään. Resepti on kuudelle. Tarjoile lehtipinaatin ja keitettyjen perunoiden kera.

4. Leikkaa folio auki vuoassa niin, että liemi ja herkkusieniseos jäävät vuokaan. Nosta maksa pois ja kaada liemi ja herkkusieniseos kattilaan. Lisää 2 dl lientä, kuumenna kiehuvaksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Viipaloi maksa erittäin ohuiksi viipaleiksi. Tarjoile herkkusieniseoksen kera.

VINKKI: Jos maksaa jää päivälliseltä yli, nauti siivuista leivän päällä! Ainakin jos pidät maksapasteijasta.

Lisää aiheesta:

Ranskalainen kanapata yrttikastikkeellaKalagratiini katkaravuilla ja Pommes duchessellaLammaspatéVasikkablanquette curryn ja kapristen keraKokonaisena paistettua häränfileetä ja munakoisoaJuurespyttipannu kantarellien ja munakokkelin kanssa
MaksaaKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Maksaa
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Grillatut maksipihvit peston kanssa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Vanhanajan makkarakakku

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Liekitetyt maksapihvit, haudutettua sipulia sekä puolukka-kardemummasurvosta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maksaa ja perunamuhennosta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maksapihvit omenan ja sipulin kera