Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Flammeküche eli pekonipiiras

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pohja

  • 5 dl jauhoja
  • 4 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl vettä

Täyte

  • 3 isoa sipulia
  • suolaa
  • pippuria
  • kuivaa valkoviiniä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • raastettua muskottia
  • tuoretta timjamia
  • 1 paketti (120 g) amerikanpekonia pilkottuna
  • 3 dl ranskankermaa

Valmistusohje

Yhdistä kuivat aineet ja sekoita. Lisää öljy ja vesi. Vaivaa taikinaksi ja kauli ohueksi nelikulmaiseksi levyksi leivinpaperin päällä.

Viipaloi sipulit ohuiksi viipaleiksi. Marinoi sipuleita tunnin ajan hyppysellisessä karkeaa suolaa, pippuria ja muutamassa lusikallisessa kuivaa valkoviiniä. Valuta sipulit. Lisää sipuleihin pari ruokalusikallista vehnäjauhoja sitomaan nestettä. Lisää muskotti ja tuore timjami. Sekoita.

Pilko pekonit, ja lisää ne ja ranskankerma sipuleiden sekaan. Sekoita.

Levitä seos pohjataikinan päälle. Paista kuumassa 250-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

Tätä yksinkertaista pekoni-sipulipiirakkaa nautitaan yleensä välipalaksi, ja kyytipojaksi hörpätään olutta. Flammeküche on erittäin yleinen ruokalaji myös Saksassa, kuten nimikin jo kertoo. Tämä on myös hyvin tyypillinen lauantairuoka Alsacessa.

Lisää aiheesta:

Ranskalainen sipulipiirasPizzakierteetMaksalaatikkoPizza FrancescanaLänsipohjanpiirasTanskalainen maksapasteija
PekonipiirakkaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Pekonipiirakka
  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Pekonipiiras

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Pekoni-purjopiiras

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Quiche Lorraine pekonista

  • 18.02.201300:00
    Leivonta

    Flammeküche eli pekonipiiras

  • 18.02.201300:00
    Sipulipiirakka

    Piirakka parsakaalilla, sipulilla ja pekonilla