Tätä yksinkertaista pekoni-sipulipiirakkaa nautitaan yleensä välipalaksi, ja kyytipojaksi hörpätään olutta. Flammeküche on erittäin yleinen ruokalaji myös Saksassa, kuten nimikin jo kertoo. Tämä on myös hyvin tyypillinen lauantairuoka Alsacessa.
Pohja
- 5 dl jauhoja
- 4 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 dl vettä
Täyte
- 3 isoa sipulia
- suolaa
- pippuria
- kuivaa valkoviiniä
- 2 rkl vehnäjauhoja
- raastettua muskottia
- tuoretta timjamia
- 1 paketti (120 g) amerikanpekonia pilkottuna
- 3 dl ranskankermaa
Valmistusohje
Yhdistä kuivat aineet ja sekoita. Lisää öljy ja vesi. Vaivaa taikinaksi ja kauli ohueksi nelikulmaiseksi levyksi leivinpaperin päällä.
Viipaloi sipulit ohuiksi viipaleiksi. Marinoi sipuleita tunnin ajan hyppysellisessä karkeaa suolaa, pippuria ja muutamassa lusikallisessa kuivaa valkoviiniä. Valuta sipulit. Lisää sipuleihin pari ruokalusikallista vehnäjauhoja sitomaan nestettä. Lisää muskotti ja tuore timjami. Sekoita.
Pilko pekonit, ja lisää ne ja ranskankerma sipuleiden sekaan. Sekoita.
Levitä seos pohjataikinan päälle. Paista kuumassa 250-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
-
Lataa lisää
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.