Flammeküche eli pekonipiiras
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5658302/landscape16_9/515/290/1f88f46997e6f169a3acdf2a4dd9df9a/Vc/952065-5672.jpg)
Tätä yksinkertaista pekoni-sipulipiirakkaa nautitaan yleensä välipalaksi, ja kyytipojaksi hörpätään olutta. Flammeküche on erittäin yleinen ruokalaji myös Saksassa, kuten nimikin jo kertoo. Tämä on myös hyvin tyypillinen lauantairuoka Alsacessa.
Pohja
- 5 dl jauhoja
- 4 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 dl vettä
Täyte
- 3 isoa sipulia
- suolaa
- pippuria
- kuivaa valkoviiniä
- 2 rkl vehnäjauhoja
- raastettua muskottia
- tuoretta timjamia
- 1 paketti (120 g) amerikanpekonia pilkottuna
- 3 dl ranskankermaa
Valmistusohje
Yhdistä kuivat aineet ja sekoita. Lisää öljy ja vesi. Vaivaa taikinaksi ja kauli ohueksi nelikulmaiseksi levyksi leivinpaperin päällä.
Viipaloi sipulit ohuiksi viipaleiksi. Marinoi sipuleita tunnin ajan hyppysellisessä karkeaa suolaa, pippuria ja muutamassa lusikallisessa kuivaa valkoviiniä. Valuta sipulit. Lisää sipuleihin pari ruokalusikallista vehnäjauhoja sitomaan nestettä. Lisää muskotti ja tuore timjami. Sekoita.
Pilko pekonit, ja lisää ne ja ranskankerma sipuleiden sekaan. Sekoita.
Levitä seos pohjataikinan päälle. Paista kuumassa 250-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka