Fifty-fifty -juustopiirakka
14.5. Sini "Kinuskikissa" Visa leipoo tänään herkullisen suolaisen juustopiirakan.
Pohja
- 4½ dl vehnäjauhoja
- 1½ dl (n. 50 g) cheddarjuustoraastetta
- 150 g voita tai margariinia
- 3 rkl kylmää vettä
Täyte
- 1 sipuli
- 5 dl (n. 170 g) cheddarjuustoraastetta
- 3 dl ruokakermaa
- 3 pientä munaa
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- ½ tl muskottipähkinää
Pinnalle
- ilmakuivattua kinkkua
- artisokan sydämiä
- rucolaa
Valmistusohje
Yhdistä vehnäjauhot ja juustoraaste kulhossa. Nypi sekaisin voin kanssa. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Hienonna sipuli ja kuullota sitä nopeasti pannulla. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Kaada täyte vuokaan.
Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä.
Asettele piirakan pinnalle ilmakuivattua kinkkua ja/tai artisokan sydämiä. Viimeistele rucolalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta