Fifty-fifty -juustopiirakka

14.5. Sini "Kinuskikissa" Visa leipoo tänään herkullisen suolaisen juustopiirakan.

Pohja

  • 4½ dl vehnäjauhoja
  • 1½ dl (n. 50 g) cheddarjuustoraastetta
  • 150 g voita tai margariinia
  • 3 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 1 sipuli
  • 5 dl (n. 170 g) cheddarjuustoraastetta
  • 3 dl ruokakermaa
  • 3 pientä munaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl muskottipähkinää

Pinnalle

  • ilmakuivattua kinkkua
  • artisokan sydämiä
  • rucolaa

Valmistusohje

Yhdistä vehnäjauhot ja juustoraaste kulhossa. Nypi sekaisin voin kanssa. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Hienonna sipuli ja kuullota sitä nopeasti pannulla. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Kaada täyte vuokaan.

Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä.

Asettele piirakan pinnalle ilmakuivattua kinkkua ja/tai artisokan sydämiä. Viimeistele rucolalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!