Fifty-fifty -juustopiirakka
14.5. Sini "Kinuskikissa" Visa leipoo tänään herkullisen suolaisen juustopiirakan.
Pohja
- 4½ dl vehnäjauhoja
- 1½ dl (n. 50 g) cheddarjuustoraastetta
- 150 g voita tai margariinia
- 3 rkl kylmää vettä
Täyte
- 1 sipuli
- 5 dl (n. 170 g) cheddarjuustoraastetta
- 3 dl ruokakermaa
- 3 pientä munaa
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- ½ tl muskottipähkinää
Pinnalle
- ilmakuivattua kinkkua
- artisokan sydämiä
- rucolaa
Valmistusohje
Yhdistä vehnäjauhot ja juustoraaste kulhossa. Nypi sekaisin voin kanssa. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Hienonna sipuli ja kuullota sitä nopeasti pannulla. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Kaada täyte vuokaan.
Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä.
Asettele piirakan pinnalle ilmakuivattua kinkkua ja/tai artisokan sydämiä. Viimeistele rucolalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut