Fetapiirakka nokkosella tai pinaatilla
Poimi pihalta maukkaita nokkosia mehevän piirakan täytteeksi. Värikkään koristelun saat aikaan retiisiviipaileilla. Nokkosten sijaan voit käyttää myös pinaattia.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Pohja
- 1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g) tai Ruistaikina (500 g)
Täyte
- 1l nuoria nokkosia tai pinaatin lehtiä -> n. 150 g ryöpättynä
- 1 kevätsipuli varsineen tai n. 10 cm purjosipulia
- 200 g feta-, salaatti tai muuta vastaavaa juustoa kuutioina (kevytkin käy)
- 2 munaa
- 2 dl ranskankermaa
- ⅓ tl valko- tai mustapippuria
- (kirveliä)
- nippu retiisejä
Valmistusohje
n. 28 cm:n pyöreä piirakkavuoka:
Käytä piirakan pohjana pakasteena myytävää Myllyn Paras Pyöreää Piirakkataikinaa, joka on rypsiöljyllä leivottu pyöreään muotoon. Taikina on siis helppo painella pyöreään vuokaan eikä vuokaa tarvitse erikseen voidella. Piirakkaa on myös helppo leikata ja se irtoaa hyvin vuoasta.
Ota taikina sulamaan.
Paista pannulla sipuli ja ryöpätyt nokkoset tai pinaatit.
Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Levitä päälle nokkos-sipuliseos ja fetakuutiot.
Sekoita munat ja kerma, mausta. Kaada seos vuokaan. Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi pestyine punaisine kuorineen. Laita piirakan päälle kauniisti.
Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 35–40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.
Vinkki: Kokeile mozzarellaa tai muuta juustoa fetan tilalle.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan