Mainos

Fetapiirakka nokkosella tai pinaatilla

Poimi pihalta maukkaita nokkosia mehevän piirakan täytteeksi. Värikkään koristelun saat aikaan retiisiviipaileilla. Nokkosten sijaan voit käyttää myös pinaattia.

Pohja

  • 1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g) tai Ruistaikina (500 g)

Täyte

  • 1l nuoria nokkosia tai pinaatin lehtiä -> n. 150 g ryöpättynä
  • 1 kevätsipuli varsineen tai n. 10 cm purjosipulia
  • 200 g feta-, salaatti tai muuta vastaavaa juustoa kuutioina (kevytkin käy)
  • 2 munaa
  • 2 dl ranskankermaa
  • ⅓ tl valko- tai mustapippuria
  • (kirveliä)
  • nippu retiisejä

Valmistusohje

n. 28 cm:n pyöreä piirakkavuoka:

Käytä piirakan pohjana pakasteena myytävää Myllyn Paras Pyöreää Piirakkataikinaa, joka on rypsiöljyllä leivottu pyöreään muotoon. Taikina on siis helppo painella pyöreään vuokaan eikä vuokaa tarvitse erikseen voidella. Piirakkaa on myös helppo leikata ja se irtoaa hyvin vuoasta.

Ota taikina sulamaan.

Paista pannulla sipuli ja ryöpätyt nokkoset tai pinaatit.

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Levitä päälle nokkos-sipuliseos ja fetakuutiot.

Sekoita munat ja kerma, mausta. Kaada seos vuokaan. Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi pestyine punaisine kuorineen. Laita piirakan päälle kauniisti.

Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 35–40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

Vinkki: Kokeile mozzarellaa tai muuta juustoa fetan tilalle.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!