Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Fetapiirakka nokkosella tai pinaatilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Poimi pihalta maukkaita nokkosia mehevän piirakan täytteeksi. Värikkään koristelun saat aikaan retiisiviipaileilla. Nokkosten sijaan voit käyttää myös pinaattia.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Pohja

  • 1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g) tai Ruistaikina (500 g)

Täyte

  • 1l nuoria nokkosia tai pinaatin lehtiä -> n. 150 g ryöpättynä
  • 1 kevätsipuli varsineen tai n. 10 cm purjosipulia
  • 200 g feta-, salaatti tai muuta vastaavaa juustoa kuutioina (kevytkin käy)
  • 2 munaa
  • 2 dl ranskankermaa
  • ⅓ tl valko- tai mustapippuria
  • (kirveliä)
  • nippu retiisejä

Valmistusohje

n. 28 cm:n pyöreä piirakkavuoka:

Käytä piirakan pohjana pakasteena myytävää Myllyn Paras Pyöreää Piirakkataikinaa, joka on rypsiöljyllä leivottu pyöreään muotoon. Taikina on siis helppo painella pyöreään vuokaan eikä vuokaa tarvitse erikseen voidella. Piirakkaa on myös helppo leikata ja se irtoaa hyvin vuoasta.

Ota taikina sulamaan.

Paista pannulla sipuli ja ryöpätyt nokkoset tai pinaatit.

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Levitä päälle nokkos-sipuliseos ja fetakuutiot.

Sekoita munat ja kerma, mausta. Kaada seos vuokaan. Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi pestyine punaisine kuorineen. Laita piirakan päälle kauniisti.

Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 35–40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

Vinkki: Kokeile mozzarellaa tai muuta juustoa fetan tilalle.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Savulohi-parsapiirakkaJuhlien riistapiirakkaSuppilovahveropiirakka pinjansiemenilläPyöreä sieni-fetapiirakkaSuppilovahveropiirakkaKantarellipiirakka
FetapiirakkaKasvisruokaMyllyn ParasLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Fetapiirakka
  • 25.12.202409:00
    Suolaiset piirakat

    Helpot feta-hillopiirakat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Feta-sipuli-tomaattipiiraat

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Porkkana-fetajuustopiirakka

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Pinaatti-fetapiirakka (gluteeniton)

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Fetapiirakka nokkosella tai pinaatilla