Fetamureke

Jos lihapullien pyöritys ja paistokäry kyllästyttävät, tee toki ruoka uunissa. Fetalla jalostettu jauhelihamureke on hyvää ruokaa.

Neljälle

  • 500 g sikanautajauhelihaa
  • 3/4 dl korppujauhoa
  • ½ dl maitoa
  • 1 muna
  • 3 dl raastettua fetajuustoa
  • suolaa ja mustapippuria
  • paprikajauhetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pane korppujauho turpoamaan maitoon 5 minuutiksi.

2. Sekoita korppujauho jauhelihaan, samoin kuin muna, fetaraaste, suola ja pippuri.

3. Muotoile murekkeesta pitkulainen limppu ja nosta se voideltuun uunivuokaan. Ripottele paprikajauhetta päälle ja paista uunin keskitasolla 40-50 minuuttia. Tarjoile salaatin, perunoiden tai pastan kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.