Fetamureke
Jos lihapullien pyöritys ja paistokäry kyllästyttävät, tee toki ruoka uunissa. Fetalla jalostettu jauhelihamureke on hyvää ruokaa.
Neljälle
- 500 g sikanautajauhelihaa
- 3/4 dl korppujauhoa
- ½ dl maitoa
- 1 muna
- 3 dl raastettua fetajuustoa
- suolaa ja mustapippuria
- paprikajauhetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pane korppujauho turpoamaan maitoon 5 minuutiksi.
2. Sekoita korppujauho jauhelihaan, samoin kuin muna, fetaraaste, suola ja pippuri.
3. Muotoile murekkeesta pitkulainen limppu ja nosta se voideltuun uunivuokaan. Ripottele paprikajauhetta päälle ja paista uunin keskitasolla 40-50 minuuttia. Tarjoile salaatin, perunoiden tai pastan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa