Feta-pinaatti-lihamureke
Makuja-kokki Sami Garam maustaa perinteisen lihamurekkeen fetajuustolla ja pinaatilla. Välimerellisen tunnelman voi kruunata tarjoamalla murekkeen kanssa oliiveja ja aurinkokuivattuja tomaatteja.
Ainekset
- 600 g sika-nauta jauhelihaa
- 2 kananmunaa
- 1 sipuli
- 1 dl korppujauhoja
- pippuria
- 100 g fetajuustoa
- 250 g tuoretta pinaattia
- oliiveja
- aurinkokuivattuja tomaatteja
- perunoita tai pastaa
Valmistusohje
Riko kananmunat kulhoon ja turvota korppujauhoja niiden joukossa muutama minuutti. Leikkaa sipuli pieneksi hakkeeksi ja lisää kulhoon. Kuutioi feta ja lisää myös se. Mausta pippurilla ja sekoita jauheliha huolellisesti mukaan.
Kuullota pinaatinlehdet ja levitä jauhelihamassa leivinpaperille parin sentin paksuiseksi levyksi. Lusikoi pinaatti lihan päälle ja taita mureke pötköksi. Paista 200-asteisessa uunissa reilu puoli tuntia.
Tarjoa mureke perunamuusin tai pastan kanssa. Lisäkkeeksi sopivat hyvin myös oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan