Fenkolipiiras
Tässä piiraassa on makua ja luonnetta. Keitä fenkoli juuri ja juuri kypsäksi, jolloin sen maku on parhaimmillaan.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 4 annosta
Pohja
- 2 valmista voitaikinalevyä
Täyte
- 200 g fenkolia
- 1 rkl voita
- 1 dl kuohukermaa
- 2 munaa
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voitaikinalevyt ja kauli ne yhden millimetrin paksuisiksi. Vuoraa taikinalla pieniä annosvuokia tai iso piirasvuoka. Vuoraa vuokien reunat alumiinifoliosuikaleella, jotta taikina ei valu paistamisen aikana alaspäin. Pistele pohjat haarukalla ja esipaista uunissa 3-4 minuuttia. Irrota foliosuikaleet ja laske uunin lämpötila 175 asteeseen.
2. Puhdista, huuhtele ja suikaloi fenkoli. Keitä suikaleet voilla ja ripauksella suolaa maustetussa vedessä ja jäähdytä hetki. Riko munat kulhoon ja vatkaa joukkoon kermaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Jaa fenkolisuikaleet esipaistettuihin piiraskuoriin ja kaada päälle munaseos. Paista 15-20 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka