Fenkolikeitto ja lehtipihvikääryleet
Tarjoile ruokaisa keitto perjantaipäivälliseksi! Keitto sopii hyvin myös illalliseksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 2 fenkolia (n. 300 g)
- 1 kesäkurpitsa (n. 300 g)
- 1 rkl rapsiöljyä
- 1 dl kuivaa, hedelmäistä valkoviiniä
- 8 dl kasvislientä
- 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
- 1 ruukku hienonnettua ruohosipulia
- 4 viipaletta lehtipihviä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- voita paistamiseen
Koristeluun
- suikaloitua punasipulia
- minifenkoleita tai fenkolitilliä
Valmistusohje
1. Kuori ja kuutioi kesäkurpitsa. Halkaise fenkoli, leikkaa pois kanta ja suikaloi karkeasti. Säästä muutama oksa koristeluun.
2. Kuumenna öljyä paksupohjaisessa kattilassa. Paista vihanneksia samalla sekoitellen n. 1 minuutti. Lisää viini ja liemi. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja hauduta kannen alla n. 10 minuuttia. Mausta pippurilla. Soseuta tasaiseksi ruohosipulin kera.
3. Mausta lehtipihvit suolalla ja pippurilla. Paista voissa 1 minuutti molemmin puolin ja kääri rulliksi. Leikkaa rullat neljäksi viipaleeksi, kuin kääretorttua. Kuumenna keitto ja tarjoile se lämpimiltä lautasilta lehtipihvikääryleiden ja fenkolitillin (tai keitettyjen minifenkolien) kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje