Fenkolikeitto ja lehtipihvikääryleet

Tarjoile ruokaisa keitto perjantaipäivälliseksi! Keitto sopii hyvin myös illalliseksi.

Neljälle

  • 2 fenkolia (n. 300 g)
  • 1 kesäkurpitsa (n. 300 g)
  • 1 rkl rapsiöljyä
  • 1 dl kuivaa, hedelmäistä valkoviiniä
  • 8 dl kasvislientä
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
  • 1 ruukku hienonnettua ruohosipulia
  • 4 viipaletta lehtipihviä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • voita paistamiseen

Koristeluun

  • suikaloitua punasipulia
  • minifenkoleita tai fenkolitilliä

Valmistusohje

1. Kuori ja kuutioi kesäkurpitsa. Halkaise fenkoli, leikkaa pois kanta ja suikaloi karkeasti. Säästä muutama oksa koristeluun.

2. Kuumenna öljyä paksupohjaisessa kattilassa. Paista vihanneksia samalla sekoitellen n. 1 minuutti. Lisää viini ja liemi. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja hauduta kannen alla n. 10 minuuttia. Mausta pippurilla. Soseuta tasaiseksi ruohosipulin kera.

3. Mausta lehtipihvit suolalla ja pippurilla. Paista voissa 1 minuutti molemmin puolin ja kääri rulliksi. Leikkaa rullat neljäksi viipaleeksi, kuin kääretorttua. Kuumenna keitto ja tarjoile se lämpimiltä lautasilta lehtipihvikääryleiden ja fenkolitillin (tai keitettyjen minifenkolien) kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja