Fenkolikeitto ja lehtipihvikääryleet
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5680356/landscape16_9/515/290/657885b314a19ca7093b2a3b45b6bba4/fS/899164-1650.jpg)
Tarjoile ruokaisa keitto perjantaipäivälliseksi! Keitto sopii hyvin myös illalliseksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 2 fenkolia (n. 300 g)
- 1 kesäkurpitsa (n. 300 g)
- 1 rkl rapsiöljyä
- 1 dl kuivaa, hedelmäistä valkoviiniä
- 8 dl kasvislientä
- 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
- 1 ruukku hienonnettua ruohosipulia
- 4 viipaletta lehtipihviä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- voita paistamiseen
Koristeluun
- suikaloitua punasipulia
- minifenkoleita tai fenkolitilliä
Valmistusohje
1. Kuori ja kuutioi kesäkurpitsa. Halkaise fenkoli, leikkaa pois kanta ja suikaloi karkeasti. Säästä muutama oksa koristeluun.
2. Kuumenna öljyä paksupohjaisessa kattilassa. Paista vihanneksia samalla sekoitellen n. 1 minuutti. Lisää viini ja liemi. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja hauduta kannen alla n. 10 minuuttia. Mausta pippurilla. Soseuta tasaiseksi ruohosipulin kera.
3. Mausta lehtipihvit suolalla ja pippurilla. Paista voissa 1 minuutti molemmin puolin ja kääri rulliksi. Leikkaa rullat neljäksi viipaleeksi, kuin kääretorttua. Kuumenna keitto ja tarjoile se lämpimiltä lautasilta lehtipihvikääryleiden ja fenkolitillin (tai keitettyjen minifenkolien) kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka