Fenkoligratiini
Kuorrutuksen alta löytyy fenkolin lisäksi sipulia ja porkkanaa. Konstailemattoman ihana ruokalaji aina yhtä raikkaista kasviksista.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4 annosta
- 600 g fenkolia
- 1 keskikokoinen porkkana
- 2 pientä sipulia
- 2 dl kasvislientä
- timjamia
- pala laakerinlehteä
- 2 dl maitoa
- 1 tl vehnäjauhoja
- ½ dl kuohukermaa
- 1 munankeltuainen
- rasvaa vuoan voiteluun
- tuoretta timjamia koristeluun
Valmistusohje
1. Puhdista fenkoli ja kuori porkkana ja sipuli. Leikkaa kasvikset ohuiksi viipaleiksi ja panee ne kattilaan. Lisää timjami, laakerinlehti ja kasvisliemi ja keitä kasvikset pehmeiksi. Nosta kasvisviipaleet voideltuun uunivuokaan. Säästä kasvisten keitinliemi.
2. Keitä liemi puoleen alkuperäisestä määrästä. Sekoita maito ja vehnäjauhot ja vatkaa suurus liemeen. Keitä kastiketta noin 5 minuuttia, kunnes se sakenee. Vatkaa kerma ja munankeltuainen. Vatkaa seos kastikkeeseen ja kaada kastike kasvisten päälle.
3. Gratinoi 275 asteessa ylälämmöllä, kunnes pinta saa kauniin värin. Koristele tuoreella timjamilla ja tarjoa tuoreen leivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa