Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Fenkoligraavattu lohi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Graavaa lohi niin että se saa lisämakua fenkolinsiemenistä.

Ainekset

  • Neljälle
  • 800 g lohifileetä, nahallista

Mausteseos

  • 4 rkl kidesokeria
  • 4 rkl suolaa
  • 2 tl rouhittua valkopippuria
  • 2 rkl fenkolinsiemeniä
  • 1 nippu tilliä

Kastike

  • 1 dl crème fraichea (ranskankermaa)
  • 2 tl raastettua piparjuurta

Tarjoiluun

  • 1 ½ dl leipäkrutonkeja
  • 150 g erilaisia salaatinlehtiä
  • ½ punasipuli
  • ¼ lavakurkku
  • 4 kirsikkatomaattia
  • 1 sitruuna
  • muutama ruohosipulinvarsi

Valmistusohje

1. Leikkaa ja poista kaikki isot ruodot lohesta, tai pyydä apua kalatiskillä. Sekoita sokeri, suola, valkopippuri ja fenkolinsiemenet. Hienonna tilli karkeasti. Hiero lohenpuolikkaat mausteseoksella ja laita fileet vastakkain, väliin tulee paljon tilliä. Laita toisen puolikkaan pyrstö toisen päätä kohti ja lohipaketti muovipussiin.

2. Solmi pussi kiinni ja säilytä jääkaapissa. Kääntele muutaman kerran, graavaus kestää 2 vuorokautta. Kastike: Sekoita ranskankerma ja piparjuuri, laita kylmään tarjoiluun asti. Viipaloi lohi ohuesti.

3. Suikaloi salaatti. Kuori ja suikaloi sipuli, sekoita salaatin kanssa. Viipaloi kurkku ohuesti, puolita tomaatit. Asettele lohiviipaleita neljälle lautaselle. Asettele päälle salaattisekoitusta, koristele kurkulla ja tomaatilla. Lohko sitruuna ja lisää lautasille. Koristele ruohosipulilla. Laita päälle kastiketta tipoittain, ripottele päälle leipäkuutiot.

Lisää aiheesta:

Graavilohta ja sinappitillikastikettaHalstrattu graavisiika tillimajoneesin keraKevyesti graavatut lohimedaljongitHalstrattua, pikagraavattua lohta vihannespyttipannun kanssaKampelaa herkkusieni-yrttikastikkeen keraMerikissaa grillattujen tortillojen kera
GraavilohiJouluGoGreenAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Graavilohi
  • 30.06.202307:55
    Graavikala

    Graavilohi nejällä tapaa – helppo keino saada kalasuosikista entistä parempaa!

  • 22.12.202115:33
    Graavikala

    Maailman paras graavilohi Harri Syrjäsen tapaan

  • 16.12.202112:18
    Lohifilee

    Jääkellarin lohi – Henri Alénin ohje

  • 13.12.201910:27
    Hellapoliisi

    Graavilohi jouluisilla mausteilla

  • 04.12.201708:11
    Itsenäisyyspäivän herkut

    Pikagraavattu lohi ja naposteltavat itsenäisyyspäivän valvojaisiin