Fenkoligraavattu lohi
Graavaa lohi niin että se saa lisämakua fenkolinsiemenistä.
Ainekset
- Neljälle
- 800 g lohifileetä, nahallista
Mausteseos
- 4 rkl kidesokeria
- 4 rkl suolaa
- 2 tl rouhittua valkopippuria
- 2 rkl fenkolinsiemeniä
- 1 nippu tilliä
Kastike
- 1 dl crème fraichea (ranskankermaa)
- 2 tl raastettua piparjuurta
Tarjoiluun
- 1 ½ dl leipäkrutonkeja
- 150 g erilaisia salaatinlehtiä
- ½ punasipuli
- ¼ lavakurkku
- 4 kirsikkatomaattia
- 1 sitruuna
- muutama ruohosipulinvarsi
Valmistusohje
1. Leikkaa ja poista kaikki isot ruodot lohesta, tai pyydä apua kalatiskillä. Sekoita sokeri, suola, valkopippuri ja fenkolinsiemenet. Hienonna tilli karkeasti. Hiero lohenpuolikkaat mausteseoksella ja laita fileet vastakkain, väliin tulee paljon tilliä. Laita toisen puolikkaan pyrstö toisen päätä kohti ja lohipaketti muovipussiin.
2. Solmi pussi kiinni ja säilytä jääkaapissa. Kääntele muutaman kerran, graavaus kestää 2 vuorokautta. Kastike: Sekoita ranskankerma ja piparjuuri, laita kylmään tarjoiluun asti. Viipaloi lohi ohuesti.
3. Suikaloi salaatti. Kuori ja suikaloi sipuli, sekoita salaatin kanssa. Viipaloi kurkku ohuesti, puolita tomaatit. Asettele lohiviipaleita neljälle lautaselle. Asettele päälle salaattisekoitusta, koristele kurkulla ja tomaatilla. Lohko sitruuna ja lisää lautasille. Koristele ruohosipulilla. Laita päälle kastiketta tipoittain, ripottele päälle leipäkuutiot.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut