Fenkoli-sellerikeitto ja pekoni-oliivisilppu

Resepti: Nicolas Thieulon

Ainekset

  • 1 fenkoli
  • 2 sellerivartta
  • 3 maa-artisokkaa (tai 2 perunaa)
  • 1 salottisipuli
  • voita
  • 2 dl valkoviiniä
  • 6 dl kanalientä
  • 3 dl kermaa
  • suolaa
  • pippuria
  • ½ sitruunan mehu
  • 4 pekonisiivua
  • 10 kivetöntä vihreää oliivia

Valmistusohje

Kuori maa-artisokat. Leikkaa fenkoli, selleri, salottisipuli ja maa-artisokat pieniksi paloiksi. Lämmitä voi kattilassa ja kuullota pilkotut ainekset. Lisää valkoviini ja anna kiehua hetki. Yhdistä kanaliemi ja hauduta ainekset kypsiksi. Soseuta. Lisää kerma, suola ja pippuri. Hauduta miedolla lämmöllä vielä noin 10 minuuttia. Mausta sitruunamehulla ja tarkista maku. Paista pekoni rapeaksi. Pilko oliivit ja pekoni silpuksi. Ripottele pekoni-oliivisilppua jokaiseen annokseen keiton päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja