Fenkoli-sellerikeitto ja pekoni-oliivisilppu
Julkaistu
Resepti: Nicolas Thieulon
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 1 fenkoli
- 2 sellerivartta
- 3 maa-artisokkaa (tai 2 perunaa)
- 1 salottisipuli
- voita
- 2 dl valkoviiniä
- 6 dl kanalientä
- 3 dl kermaa
- suolaa
- pippuria
- ½ sitruunan mehu
- 4 pekonisiivua
- 10 kivetöntä vihreää oliivia
Valmistusohje
Kuori maa-artisokat. Leikkaa fenkoli, selleri, salottisipuli ja maa-artisokat pieniksi paloiksi. Lämmitä voi kattilassa ja kuullota pilkotut ainekset. Lisää valkoviini ja anna kiehua hetki. Yhdistä kanaliemi ja hauduta ainekset kypsiksi. Soseuta. Lisää kerma, suola ja pippuri. Hauduta miedolla lämmöllä vielä noin 10 minuuttia. Mausta sitruunamehulla ja tarkista maku. Paista pekoni rapeaksi. Pilko oliivit ja pekoni silpuksi. Ripottele pekoni-oliivisilppua jokaiseen annokseen keiton päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa