Fajitamarinoidut pihvivartaat
Meksikolainen marinadi antaa lihalle tyypillisen, savuiseen juustokuminan tuoksun. Oikein kuumassa grillissä lihasta tulee päältä hyvin ruskistunutta ja sisältä punaista.
Neljälle
- 4 viipaletta naudan selkäfileetä (hyvin riippunutta) à 150 g
- 2 dl valmiina ostettua fajitamarinadia
- suolaa ja mustapippuria
- 12 puista grillivarrasta
Valmistusohje
1. Jaa jokainen pihvisiivu kuuteen yhtä suureen palaseen, laita ne muovipussiin ja kaada marinadi päälle. Sulje pussi, laita marinoitumaan jääkaappiin vähintään 3 tunniksi, mieluiten yön yli.
2. Pane vartaat likoamaan. Pujottele pihvilihat vartaisiin ja mausta suolalla ja pippurilla.
3. Grillaa vartaita kuuman hehkun yllä 2-3 minuuttia puoleltaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi