Espanjalainen perunamunakas – Kimin ylistetty munakas valmistuu helposti pakasteperunasta
![Copyright: MTV. Photographer: Petra Tuominen. Perunamunakas Kim's tapas munakas Kim Sundell](https://im.mtvuutiset.fi/image/7554952/landscape16_9/1600/900/b92b056fcfc73c68236abb2ab3ea6128/Oh/perunamunakas-kim-s-tapas-munakas-kim-sundell-1.jpg)
Espanjalainen perunamunakas on klassinen ja rakastettu tapas. Suomen ensimmäistä tapasravintolaa Helsingin Kasarmikadulla pyörittävä Kim Sundell tekee oman versionsa peruna-sipulipakasteesta. Espanjalainen ruokatoimittaja ylisti Kimin perunamunakasta yhdeksi maailman parhaista. Testaa helppo tortilla de patatas!
Ainekset
- 500 g peruna-sipulisekoitusta pakasteesta (esim. Apetit)
- 5 munaa
- 5 rkl vettä
- 1,5 tl + 1,5 tl suolaa
- ripaus valkopippuria
Paistamiseen
- Oliiviöljyä
- Rypsiöljyä
Päälle
- Oliiviöljyä
- sormisuolaa
- mustapippuria
- tuoretta persiljaa
Valmistusohje
Espanjalainen perunamunakas Kimin tapaan valmistuu näin:
Valmistusaika: 10 min + jäähdyttäminen
Annoksia: 2-4
- Mittaa korkeareunaiselle paistinpannulle puolet oliiviöljyä ja puolet rypsiöljyä. Kuumenna.
- Lisää pannulle jäinen peruna-sipulisekoitus. Kypsennä hiljalleen välillä sekoittaen.
- Riko munat kulhoon ja lisää vesi, 1,5 tl suolaa ja ripaus valkopippuria.
- Kun peruna-sipulisekoitus on kypsää, kaada se siivilään jäähtymään. Sekoita joukkoon 1,5 tl suolaa ja ripaus valkopippuria. Kun perunasekoitus on jäähtynyt, sekoita se munaseoksen kanssa. Älä vatkaa.
- Paista perunamunakasta kuumalla pannulla. Irrottele välillä hieman reunoilta. Käännä munakas ja paista toiseltakin puolelta.
- Kumoa munakas lautaselle, leikaa paloiksi ja viimeistele oliiviöljyllä, sormisuolalla, mustapippurilla ja tuoreella persiljalla.
Katso videolta, miten Kim tekee perunamunakkaan:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka