Espanjalainen perunamunakas – Kimin ylistetty munakas valmistuu helposti pakasteperunasta

Perunamunakas Kim's tapas munakas Kim Sundell
MTV

Espanjalainen perunamunakas on klassinen ja rakastettu tapas. Suomen ensimmäistä tapasravintolaa Helsingin Kasarmikadulla pyörittävä Kim Sundell tekee oman versionsa peruna-sipulipakasteesta. Espanjalainen ruokatoimittaja ylisti Kimin perunamunakasta yhdeksi maailman parhaista. Testaa helppo tortilla de patatas!

Ainekset

  • 500 g peruna-sipulisekoitusta pakasteesta (esim. Apetit)
  • 5 munaa
  • 5 rkl vettä
  • 1,5 tl + 1,5 tl suolaa
  • ripaus valkopippuria

Paistamiseen

  • Oliiviöljyä
  • Rypsiöljyä

Päälle

  • Oliiviöljyä
  • sormisuolaa
  • mustapippuria
  • tuoretta persiljaa

Valmistusohje

Espanjalainen perunamunakas Kimin tapaan valmistuu näin:

Valmistusaika: 10 min + jäähdyttäminen
Annoksia: 2-4

  1. Mittaa korkeareunaiselle paistinpannulle puolet oliiviöljyä ja puolet rypsiöljyä. Kuumenna.
  2. Lisää pannulle jäinen peruna-sipulisekoitus. Kypsennä hiljalleen välillä sekoittaen.
  3. Riko munat kulhoon ja lisää  vesi, 1,5 tl suolaa ja ripaus valkopippuria.
  4. Kun peruna-sipulisekoitus on kypsää, kaada se siivilään jäähtymään. Sekoita joukkoon 1,5 tl suolaa ja ripaus valkopippuria. Kun perunasekoitus on jäähtynyt, sekoita se munaseoksen kanssa. Älä vatkaa.
  5. Paista perunamunakasta kuumalla pannulla. Irrottele välillä hieman reunoilta. Käännä munakas ja paista toiseltakin puolelta.
  6. Kumoa munakas lautaselle, leikaa paloiksi ja viimeistele oliiviöljyllä, sormisuolalla, mustapippurilla ja tuoreella persiljalla. 

Katso videolta, miten Kim tekee perunamunakkaan:

1:59

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää jälleen suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Kolmen päivän vierailun aikana kokeillaan rohkeasti uusia raaka-aineita, opitaan maistamaan erilaisia makuja ja haastetaan vanhoja tottumuksia. Kyytiä saavat niin pakastepizzat, sokerikoukut kuin ruokahävikkiongelmat ja tilalle tulevat monipuoliset, värikkäät annokset sekä suunnitelmallisuus. Luvassa on iloista yhdessä tekemistä ja tärkeitä oivalluksia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja