Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Espanjalainen perunamunakas – Kimin ylistetty munakas valmistuu helposti pakasteperunasta

MTV
Julkaistu 19.09.2019 11:37

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 500 g peruna-sipulisekoitusta pakasteesta (esim. Apetit)
  • 5 munaa
  • 5 rkl vettä
  • 1,5 tl + 1,5 tl suolaa
  • ripaus valkopippuria

Paistamiseen

  • Oliiviöljyä
  • Rypsiöljyä

Päälle

  • Oliiviöljyä
  • sormisuolaa
  • mustapippuria
  • tuoretta persiljaa

Valmistusohje

Espanjalainen perunamunakas Kimin tapaan valmistuu näin:

Valmistusaika: 10 min + jäähdyttäminen
Annoksia: 2-4

  1. Mittaa korkeareunaiselle paistinpannulle puolet oliiviöljyä ja puolet rypsiöljyä. Kuumenna.
  2. Lisää pannulle jäinen peruna-sipulisekoitus. Kypsennä hiljalleen välillä sekoittaen.
  3. Riko munat kulhoon ja lisää  vesi, 1,5 tl suolaa ja ripaus valkopippuria.
  4. Kun peruna-sipulisekoitus on kypsää, kaada se siivilään jäähtymään. Sekoita joukkoon 1,5 tl suolaa ja ripaus valkopippuria. Kun perunasekoitus on jäähtynyt, sekoita se munaseoksen kanssa. Älä vatkaa.
  5. Paista perunamunakasta kuumalla pannulla. Irrottele välillä hieman reunoilta. Käännä munakas ja paista toiseltakin puolelta.
  6. Kumoa munakas lautaselle, leikaa paloiksi ja viimeistele oliiviöljyllä, sormisuolalla, mustapippurilla ja tuoreella persiljalla. 

Katso videolta, miten Kim tekee perunamunakkaan:

1:59Legendaarisen helsinkiläisravintolan munakasta ylistetään – et ikinä arvaa, mistä se tehdään

Lisää aiheesta:

Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen peruna-ruusukaalimunakas espanjalaiseen tapaan ja rapeaa kalaaItkukanapasta – Hannan itkettävän hyvä pastaEspanjalainen munakas ja vesikrassi-persiljasalaattiaKananmunat sipuli-tomaattipedillä ja parsakaalimunakasAnkkaa ja keittobanaanejaTortilla Española
MunakasKasvismunakasPerunatPääruoatKasvisruoka

Espanjalainen perunamunakas on klassinen ja rakastettu tapas. Suomen ensimmäistä tapasravintolaa Helsingin Kasarmikadulla pyörittävä Kim Sundell tekee oman versionsa peruna-sipulipakasteesta. Espanjalainen ruokatoimittaja ylisti Kimin perunamunakasta yhdeksi maailman parhaista. Testaa helppo tortilla de patatas!

Tuoreimmat aiheesta

Munakas
  • 31.08.202412:00
    Kalaruoka

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen peruna-ruusukaalimunakas espanjalaiseen tapaan ja rapeaa kalaa

  • 24.08.202412:00
    Sushi

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan maki-sushimunakasrullat

  • 18.03.202311:30
    Välipalat

    Harri Syrjäsen pekoni-paprikamunakas

  • 14.02.202314:03
    Nopeat ja helpot

    Mikromunakas

  • 29.01.202317:30
    Kasvismunakas

    Harri Syrjäsen texmex-munakas