Espanjalainen perunamunakas – Kimin ylistetty munakas valmistuu helposti pakasteperunasta
Julkaistu
Espanjalainen perunamunakas on klassinen ja rakastettu tapas. Suomen ensimmäistä tapasravintolaa Helsingin Kasarmikadulla pyörittävä Kim Sundell tekee oman versionsa peruna-sipulipakasteesta. Espanjalainen ruokatoimittaja ylisti Kimin perunamunakasta yhdeksi maailman parhaista. Testaa helppo tortilla de patatas!
Ainekset
- 500 g peruna-sipulisekoitusta pakasteesta (esim. Apetit)
- 5 munaa
- 5 rkl vettä
- 1,5 tl + 1,5 tl suolaa
- ripaus valkopippuria
Paistamiseen
- Oliiviöljyä
- Rypsiöljyä
Päälle
- Oliiviöljyä
- sormisuolaa
- mustapippuria
- tuoretta persiljaa
Valmistusohje
Espanjalainen perunamunakas Kimin tapaan valmistuu näin:
Valmistusaika: 10 min + jäähdyttäminen
Annoksia: 2-4
- Mittaa korkeareunaiselle paistinpannulle puolet oliiviöljyä ja puolet rypsiöljyä. Kuumenna.
- Lisää pannulle jäinen peruna-sipulisekoitus. Kypsennä hiljalleen välillä sekoittaen.
- Riko munat kulhoon ja lisää vesi, 1,5 tl suolaa ja ripaus valkopippuria.
- Kun peruna-sipulisekoitus on kypsää, kaada se siivilään jäähtymään. Sekoita joukkoon 1,5 tl suolaa ja ripaus valkopippuria. Kun perunasekoitus on jäähtynyt, sekoita se munaseoksen kanssa. Älä vatkaa.
- Paista perunamunakasta kuumalla pannulla. Irrottele välillä hieman reunoilta. Käännä munakas ja paista toiseltakin puolelta.
- Kumoa munakas lautaselle, leikaa paloiksi ja viimeistele oliiviöljyllä, sormisuolalla, mustapippurilla ja tuoreella persiljalla.
Katso videolta, miten Kim tekee perunamunakkaan:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan