Mainos
Mainos

Espanjalainen perunamunakas – Kimin ylistetty munakas valmistuu helposti pakasteperunasta

Espanjalainen perunamunakas on klassinen ja rakastettu tapas. Suomen ensimmäistä tapasravintolaa Helsingin Kasarmikadulla pyörittävä Kim Sundell tekee oman versionsa peruna-sipulipakasteesta. Espanjalainen ruokatoimittaja ylisti Kimin perunamunakasta yhdeksi maailman parhaista. Testaa helppo tortilla de patatas!

Ainekset

  • 500 g peruna-sipulisekoitusta pakasteesta (esim. Apetit)
  • 5 munaa
  • 5 rkl vettä
  • 1,5 tl + 1,5 tl suolaa
  • ripaus valkopippuria

Paistamiseen

  • Oliiviöljyä
  • Rypsiöljyä

Päälle

  • Oliiviöljyä
  • sormisuolaa
  • mustapippuria
  • tuoretta persiljaa

Valmistusohje

Espanjalainen perunamunakas Kimin tapaan valmistuu näin:

Valmistusaika: 10 min + jäähdyttäminen
Annoksia: 2-4

  1. Mittaa korkeareunaiselle paistinpannulle puolet oliiviöljyä ja puolet rypsiöljyä. Kuumenna.
  2. Lisää pannulle jäinen peruna-sipulisekoitus. Kypsennä hiljalleen välillä sekoittaen.
  3. Riko munat kulhoon ja lisää  vesi, 1,5 tl suolaa ja ripaus valkopippuria.
  4. Kun peruna-sipulisekoitus on kypsää, kaada se siivilään jäähtymään. Sekoita joukkoon 1,5 tl suolaa ja ripaus valkopippuria. Kun perunasekoitus on jäähtynyt, sekoita se munaseoksen kanssa. Älä vatkaa.
  5. Paista perunamunakasta kuumalla pannulla. Irrottele välillä hieman reunoilta. Käännä munakas ja paista toiseltakin puolelta.
  6. Kumoa munakas lautaselle, leikaa paloiksi ja viimeistele oliiviöljyllä, sormisuolalla, mustapippurilla ja tuoreella persiljalla. 

Katso videolta, miten Kim tekee perunamunakkaan:

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja