Tämän ruokalajin loi kekseliäs keittiömestari, joka halusi hyödyntää pihviä tai häränfileetä, joita ei voinut tarjoilla sellaisenaan. Palat suikaloitiin ja paistettiin herkullisessa sinappimarinadissa – tähän ruokalajiin tarvitset makeaa sinappia.
Ainekset
- Neljälle
Raaka-aineet
- 400 g pihvilihaa
- 10 kiinteää perunaa
- 2 keltasipulia
- 3 rkl makeaa sinappia
- 2 munankeltuaista
- suolaa ja valkopippuria
- 3 rkl voita
- persiljaa
Valmistusohje
1. Kuori perunat ja leikkaa ne tangoiksi, leikkaa toiseen suuntaan kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Suikaloi liha.
2. Ruskista perunoita 2 rkl voita 4-5 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet ja saaneet väriä. Nosta pannulta. Ruskista sitten lihat lopussa voissa. Nosta lihat pannulta, ruskista sipuli.
3. Sekoita liha, sipuli, sinappi ja keltuaiset paistinpannussa ja paista samalla sekoittaen, lisää perunat. Mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla. Koristele persiljalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.