Entrecote, valkosipulivoilla ja liemiperunoilla
Kokeile herkullista entrecote- fileetä lihalimiemiperunoiden kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 1 kg välikyljyslihaa eli entrecote-fileetä
- suolaa
- öljyä
Valkosipulivoi
- 250 g voita
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 sitruuna
Lihaliemiperunat
- 1 kg perunoita
- 200 g pekonia
- 1 sipuli
- 2 dl demi-glasea
- häränlihafondia
- (suolaa)
Valmistusohje
Leikkaa lihasta tasakokoisia pihvejä ja suolaa niiden pinnat. Anna suolaantua vartin ja grillaa pihvit ritilän päällä haluamaasi kypsyyteen. Sivele lihan pinnat ohuesti öljyllä ennen grilliin asettamista. Tarjoa lisäkkeenä valkosipulivoita, lihaliemiperunoita ja paahdettuja porkkanoita.
Murskaa valkosipuli notkistetun voin joukkoon ja raasta sekaan sitruunankuoren keltainen osa. purista mukaan puolikkaan sitruunan mehu ja vatkaa voi kuohkeaksi.
Viipaloi perunat ja silppua pekoni. Paista ne pannulla ja lisää sipulisiivut joukkoon. Kaada demi-glase ja fondia pannulle ja lorauta päälle vettä tai olutta. Anna hautua kypsäksi miedolla lämmöllä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti