Entrecote, valkosipulivoilla ja liemiperunoilla

Kokeile herkullista entrecote- fileetä lihalimiemiperunoiden kanssa.

Ainekset

  • 1 kg välikyljyslihaa eli entrecote-fileetä
  • suolaa
  • öljyä

Valkosipulivoi

  • 250 g voita
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sitruuna

Lihaliemiperunat

  • 1 kg perunoita
  • 200 g pekonia
  • 1 sipuli
  • 2 dl demi-glasea
  • häränlihafondia
  • (suolaa)

Valmistusohje

Leikkaa lihasta tasakokoisia pihvejä ja suolaa niiden pinnat. Anna suolaantua vartin ja grillaa pihvit ritilän päällä haluamaasi kypsyyteen. Sivele lihan pinnat ohuesti öljyllä ennen grilliin asettamista. Tarjoa lisäkkeenä valkosipulivoita, lihaliemiperunoita ja paahdettuja porkkanoita.

Murskaa valkosipuli notkistetun voin joukkoon ja raasta sekaan sitruunankuoren keltainen osa. purista mukaan puolikkaan sitruunan mehu ja vatkaa voi kuohkeaksi.

Viipaloi perunat ja silppua pekoni. Paista ne pannulla ja lisää sipulisiivut joukkoon. Kaada demi-glase ja fondia pannulle ja lorauta päälle vettä tai olutta. Anna hautua kypsäksi miedolla lämmöllä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja