Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Entrecote, valkosipulivoilla ja liemiperunoilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kokeile herkullista entrecote- fileetä lihalimiemiperunoiden kanssa.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Ainekset

  • 1 kg välikyljyslihaa eli entrecote-fileetä
  • suolaa
  • öljyä

Valkosipulivoi

  • 250 g voita
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sitruuna

Lihaliemiperunat

  • 1 kg perunoita
  • 200 g pekonia
  • 1 sipuli
  • 2 dl demi-glasea
  • häränlihafondia
  • (suolaa)

Valmistusohje

Leikkaa lihasta tasakokoisia pihvejä ja suolaa niiden pinnat. Anna suolaantua vartin ja grillaa pihvit ritilän päällä haluamaasi kypsyyteen. Sivele lihan pinnat ohuesti öljyllä ennen grilliin asettamista. Tarjoa lisäkkeenä valkosipulivoita, lihaliemiperunoita ja paahdettuja porkkanoita.

Murskaa valkosipuli notkistetun voin joukkoon ja raasta sekaan sitruunankuoren keltainen osa. purista mukaan puolikkaan sitruunan mehu ja vatkaa voi kuohkeaksi.

Viipaloi perunat ja silppua pekoni. Paista ne pannulla ja lisää sipulisiivut joukkoon. Kaada demi-glase ja fondia pannulle ja lorauta päälle vettä tai olutta. Anna hautua kypsäksi miedolla lämmöllä.

Lisää aiheesta:

Merimiespihvit naudan sisäpaististaPossunfilee ja viherpippurikastikeCassoulet valkoisilla pavuillaMarinoitua porsaanfileetä kesävihanneksinSuikaloitu lehtipihvi sinappikastikkeessaHäränfilee-brochette, viinikastike ja vihreät pavut
EntrecôteKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Entrecôte
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Seesamimarinoitu entrecôte purjon kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Nipan entrecote ja uuniperunat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Entrecôte ja paakarin perunat

  • 18.02.201300:00
    Korealaista

    Bulgogi-liha ja happamet vihannekset

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Entrecôte Rossini