Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Entrecôte Rossini

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kuudelle

  • 6 hienosti marmoroitua
  • entrecôte-viipaletta
  • 1 purkki lintupasteijaa
  • tryffeliä tai korviketta
  • 3-4 rkl kahvikermaa
  • suolaa ja pippuria

Madeirakastike

  • 1 porkkana silputtuna
  • 1 pieni sipuli silputtuna
  • 1 lohko juuriselleriä silputtuna
  • 100 g voita
  • 3 rkl vehnäjauhoa
  • 1 purkki consommé
  • 2-3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 laakerinlehti
  • muutama persiljanoksa
  • ½ tl timjamia
  • 3 dl madeiraa
  • 1 rkl voita
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Aloita kastikkeesta. Paista vihanneksia voissa kasarissa, sekoita ja lisää consommé, tomaattipyree ja mausteet. Keitä hiljaa tunti.

2. Siivilöi liemi, mausta suolalla ja pippurilla. Keitä madeiraa kokoon puoleen, pyöristä voilla ja kaada liemeen. Anna kiehua hetki.

3. Sekoita pasteija kermatilkkaan. Mausta pihvit ja paista kuumalla pannulla pari minuuttia puoleltaan.

4. Nosta pihvit vadille ja kaada kastike päälle. Lusikoi tai pursota pasteija pihvien päälle ja koristele sienillä.

Tämä on yksi ranskalaisen keittiön paraatinumeroita, joka on nimetty oopperasäveltäjän mukaan. Jos haluaa olla uskollinen alkuperäisreseptille, pihvit tehdään häränfileestä ja koristellaan hanhenmaksalla ja tryffeleillä.

Lisää aiheesta:

Vihanneslasagne paprikallaLiekitetyt pippuripihvitKassler FlorentineTilliliha lampaastaGratinoitu boeuf Miroton ja pommes duchesseYlelliset crêpesit sianliha-purjotäytteellä
EntrecôtePääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Entrecôte
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Seesamimarinoitu entrecôte purjon kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Nipan entrecote ja uuniperunat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Entrecôte ja paakarin perunat

  • 18.02.201300:00
    Korealaista

    Bulgogi-liha ja happamet vihannekset

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Entrecôte Rossini