Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Entrecôte kermakastikkeella ja salaatilla

Julkaistu 11.01.2018 11:54

MTV LIFESTYLE

2:lle

  • 2 entrecôte-pihviä
  • 3 valkospulin kynttä, kuorittuna
  • 2 oksaa rosmariinia
  • voita ja öljyä paistamiseen
  • mustapippuria ja suolaa

Konjakkikermakastike

  • n. 4 cl konjakkia
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl Creme Fraichea
  • viherpippuria
  • (suolaa)

Vihreä salaatti vinegretillä

  • 1 keräsalaatti
  • 1/4 dl omenaviinietikkaa
  • 1/5 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl dijonsinappia
  • ripaus suolaa ja mustapippuria 

Valmistusohje

Ota pihvit huoneenlämpöön vähintään tunti ennen paistoa. Lämmitä valurautapannu kuumaksi ja lisää öljy. Kun öljy on tulikuumaa, lisää voi ja valkosipulinkynnet sekä rosmariinnoksat. Mausta pihvit pippurilla ja suolalla kummaltakin puolelta. Paista pihvejä pari minuuttia/puoli, riippuen siitä, miten kypsäksi lihan haluat. Jos valkosipulit alkavat mustua ja palaa, heitä ne pannulta pois, ne ovat jo antaneet makunsa lihalle. Ota pihvit pois pannulta ja anna niiden levätä sen aikaa kun valmistat kastikkeen.

Kaada pihvien paistinpannuun ensin konjakki ja lämmitä miedolla lämmöllä raaputtaen pannusta lihan paistamisesta tulleet maut konjakkiin. Lisää kerma, kiehauta koko ajan sekoittaen ja käännä kastikkeeseen lopuksi creme fraiche. Mausta viherpippurilla ja tarkista suolan määrä.

Pihvien aateli on helppo valmistaa Samassa liemessä -ohjelman reseptillä; tarvitaan vain muutama mauste. Juhlavan siitä tekee täyteläinen konjakkikermakastike. Raikas salaatti keventää aterian ja sopii hyvin pihvin seuralaiseksi.


Tee salaatti. Sekoita kaikki aineet paitsi salaatti isossa salaattikulhossa. Laita salaatinlehdet kastikkeen päälle ja kääntele salaatti vasta pöydässä juuri ennen syömistä.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Naudan Ribeye-pihvi – Santun reseptiSpagettia simpukoiden keraPeuranfileenoisetit ja villiyrttirisottoStroganoff tomaattikastikkeessaT-luupihvit, kantarelleja ja bearnaiseOsso buco vasikasta
Samassa liemessäLihapihviPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Samassa liemessä
  • 16.01.201811:57
    Pannukakku

    Ricottapannarit

  • 16.01.201811:33
    Makeat vohvelit

    Vissyvohvelit

  • 16.01.201811:28
    Aasialainen ruoka

    Broccoli-stirfry

  • 11.01.201814:30
    kana

    Maissikeitto grillikanasta (Rotisseriekanakeitto)

  • 26.01.201820:00
    kasvisruoka

    Filotaikinakupit