Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Englantilaiset skonssit

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

Neljälle

  • 225 g (n. 3,7 dl) vehnäjauhoa,
  • jossa on leivinjauhe mukana tai
  • tavallista vehnäjauhoa +
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 50 g voita
  • 1 1/4 dl maitoa
  • 1 1/2 rkl sokeria
  • 1 maustemitta suolaa

Voiteluun

  • maitoa

Tarjoiluun

  • 2 dl kuohukermaa
  • 20 g voita
  • 1 dl mansikkahilloa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Siivilöi jauhot kulhoon. Nypi voi jauhojen sekaan, niin että muodostuu ryynimäinen seos. Lisää sokeri ja suola, sitten maito ja sekoita nopeasti taikinaksi.

2. Siirrä taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Kauli noin 2 sentin paksuinen levy ja paina siitä muotilla noin 5 sentin läpimittaisia pyörylöitä. Kokoa taikinanrippeet, kauli ne uudestaan, ota jälleen muotilla, jne. kunnes taikina on loppu. Siirrä kakkuset leivinpaperilla peitetylle uunipellille, penslaa maidolla.

3. Paista skonsseja 12-15 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita kermavaahto ja mansikkahillo omiin kulhoihinsa, samoin voi. Tarjoile skonssit vastapaistettuina, mieluiten lämpiminä. Skonssit eivät maistu miltään jäähtyneinä ja säilytettyinä; jos niitä jää yli, ne kannattaa pakastaa ja tuoreuttaa tarjottaviksi mikrossa tai uunissa.

Englantilaiset teeleivät, scones eli skonssit tehdään kaulitusta taikinasta, josta otetaan muotilla pyörylöitä ja ne paistetaan. Kello viiden teen maassa skonssit tarjoillaan tavallisesti lämpiminä voin kera, lisänä mansikkahilloa ja clotted cream, joka on eräänlaista hapankermaa. Me tyydymme tavalliseen kermavaahtoon.

Lisää aiheesta:

Suloiset reikäkakutRuiskakkuset rusinoiden keraEnglantilaiset skonssit ja puolukkakermaIntialaiset frityyrispiraalitItalialaiset mantelikorputKahvisarvet hillolla tai hunajalla
SkonssitKananmunatonKasvisruokaVälipalatSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Skonssit
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Gluteenittomat juustosconsit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Rosmariiniskonssit vuohenjuustolla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Englantilaiset skonssit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Skonssit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Englantilaiset skonssit ja puolukkakerma