Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Englantilaiset skonssit ja puolukkakerma

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

Neljälle

  • 225 g (n. 3,7 dl) erikoishienoa vehnäjauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 50 g voita
  • 1 1/4 dl maitoa
  • 1 1/2 rkl sokeria
  • 1 maustemitta suolaa

Voiteluun

  • maitoa

Tarjoiluun

  • 2 dl kuohukermaa
  • ½ dl puolukkahilloa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita leivinjauhe jauhoon ja siivilöi jauhot kulhoon. Nypi voi jauhojen sekaan, niin että syntyy ryynimäinen seos, lisää sokeri ja suola, sitten maito vähän kerrallaan samalla työstäen nopeasti taikinaksi.

2. Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Kauli 2 cm paksu levy ja ota siitä noin 5 sentin läpimittaisia kakkusia muotilla. Kokoa taikinarippeet, kauli levyksi ja ota vielä kakkuja, toista, kunnes taikina on loppu. Nosta kakkuset leivinpaperille uunipellille ja penslaa ne maidolla.

3. Paista skonsseja 12-15 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita puolukkahillo siihen. Leikkaa viilto jokaiseen skonssiin ja täytä puolukkakermalla. Tarjoile ne tuoreina ja mieluiten lämpiminä vaikkapa teen kanssa. Vinkki: Jos teeleipiä jää vastoin odotuksia yli, niitä ei kannata säilyttää huoneenlämmössä. Pakasta (täyttämättömät) skonssit ja tuoreuta ne myöhemmin mikrossa tai uunissa.

Englantilaiset teeleivät eli scones(it) eli suomalaisittain skonssit painellaan muotilla irti kaulitusta taikinasta. Skonssit on syötävä heti uunista otettuina, myöhemmin ne eivät enää maistu. Lämpimiä teeleipiä voi syödä pelkästään voilla siveltyinä, tässä olemme täyttäneet ne puolukkakermalla.

Lisää aiheesta:

VesikranssitEnglantilaiset skonssitRaejuustoiset pinaattipiiraatRuiskakkuset rusinoiden keraIntialaiset frityyrispiraalitItalialaiset mantelikorput
SkonssitKananmunatonKasvisruokaBrunssiVideoreseptitVälipalatSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Skonssit
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Gluteenittomat juustosconsit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Rosmariiniskonssit vuohenjuustolla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Englantilaiset skonssit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Skonssit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Englantilaiset skonssit ja puolukkakerma