Englantilaiset skonssit ja puolukkakerma

Englantilaiset teeleivät eli scones(it) eli suomalaisittain skonssit painellaan muotilla irti kaulitusta taikinasta. Skonssit on syötävä heti uunista otettuina, myöhemmin ne eivät enää maistu. Lämpimiä teeleipiä voi syödä pelkästään voilla siveltyinä, tässä olemme täyttäneet ne puolukkakermalla.

Neljälle

  • 225 g (n. 3,7 dl) erikoishienoa vehnäjauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 50 g voita
  • 1 1/4 dl maitoa
  • 1 1/2 rkl sokeria
  • 1 maustemitta suolaa

Voiteluun

  • maitoa

Tarjoiluun

  • 2 dl kuohukermaa
  • ½ dl puolukkahilloa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita leivinjauhe jauhoon ja siivilöi jauhot kulhoon. Nypi voi jauhojen sekaan, niin että syntyy ryynimäinen seos, lisää sokeri ja suola, sitten maito vähän kerrallaan samalla työstäen nopeasti taikinaksi.

2. Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Kauli 2 cm paksu levy ja ota siitä noin 5 sentin läpimittaisia kakkusia muotilla. Kokoa taikinarippeet, kauli levyksi ja ota vielä kakkuja, toista, kunnes taikina on loppu. Nosta kakkuset leivinpaperille uunipellille ja penslaa ne maidolla.

3. Paista skonsseja 12-15 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita puolukkahillo siihen. Leikkaa viilto jokaiseen skonssiin ja täytä puolukkakermalla. Tarjoile ne tuoreina ja mieluiten lämpiminä vaikkapa teen kanssa. Vinkki: Jos teeleipiä jää vastoin odotuksia yli, niitä ei kannata säilyttää huoneenlämmössä. Pakasta (täyttämättömät) skonssit ja tuoreuta ne myöhemmin mikrossa tai uunissa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.