Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Englantilainen paahtopaisti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kahdeksalle

  • n. 2 kg entrecôtekylkeä tai paahtopaistia
  • suolaa ja mustapippuria
  • 18-20 pientä keltasipulia

Yorkshirevanukas

  • 6 kananmunaa
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 6 dl maitoa
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • hieman sulatettua margariinia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Puhdista liha, mutta älä poista rasvaa. Hiero lihaan suolaa ja pippuria ja laita se rasvapuoli ylöspäin uunipannuun. Pistä paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari.

2. Paista lihaa uunin alatasolla kunnes sisälämpötila on 57-67 asteen välillä, toivotusta kypsyydestä riippuen. Vatkaa uunipannu kuumalla vedellä tai liemellä, siivilöi liemi kattilaan. Kääri liha folioon ja valmista sitten vanukas.

3. Vatkaa keltuaiset, jauhot, maito ja suola sekä leivinjauhe tasaiseksi taikinaksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele ne taikinaan. Kaada taikina voideltuun uunivuokaan, kaada päälle hieman sulatettua margariinia ja paista vanukasta uunin keskitasolla n. 30 minuuttia.

4. Ryöppää sipuleita muutama minuutti kuorineen runsaassa vedessä. Kaada vesi pois, huuhdo sipulit kylmällä vedellä ja kuori ne. Paista sipulit voissa, kunnes ne ovat kauniin vaaleankeltaisia.

5. Kuumenna liemi ja kaada se kastikekulhoon. Viipaloi paahtopaisti pöydässä. Tarjoile vanukkaan, glaseerattujen sipulien ja halutessasi keitetyn ruusukaalin kera.

Lisää aiheesta:

Paistia, Yorkshirevanukasta ja keitettyjä vihanneksiaPorsaanuunipaisti ja valkosipulipavutPorsaanpaistia ja punakaaliaNaudanpaisti kermakastikkeessaEnglantilainen paahtopaisti ja yorkshirepuddingVasikanpaisti tillikastikkeessa
PaahtopaistiPääruoatLiharuoka

Englannissa paahtopaisti tarjoillaan aina kuumana liemen ja mielellään paistettujen pikkusipulien kera. Eikä koskaan ilman Yorkshirevanukasta, joka muistuttaa meidän pannukakkuamme.

Tuoreimmat aiheesta

Paahtopaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Täytetyt paahtopaistikääröt

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Paahtopaistia ja perunasalaattia

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Paistia, Yorkshirevanukasta ja keitettyjä vihanneksia

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Hirven paahtopaisti ja yrttimajoneesi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Paahtopaisti ranskalaisten valkosipuliperunoiden kera