Englantilainen paahtopaisti

Englannissa paahtopaisti tarjoillaan aina kuumana liemen ja mielellään paistettujen pikkusipulien kera. Eikä koskaan ilman Yorkshirevanukasta, joka muistuttaa meidän pannukakkuamme.

Kahdeksalle

  • n. 2 kg entrecôtekylkeä tai paahtopaistia
  • suolaa ja mustapippuria
  • 18-20 pientä keltasipulia

Yorkshirevanukas

  • 6 kananmunaa
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 6 dl maitoa
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • hieman sulatettua margariinia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Puhdista liha, mutta älä poista rasvaa. Hiero lihaan suolaa ja pippuria ja laita se rasvapuoli ylöspäin uunipannuun. Pistä paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari.

2. Paista lihaa uunin alatasolla kunnes sisälämpötila on 57-67 asteen välillä, toivotusta kypsyydestä riippuen. Vatkaa uunipannu kuumalla vedellä tai liemellä, siivilöi liemi kattilaan. Kääri liha folioon ja valmista sitten vanukas.

3. Vatkaa keltuaiset, jauhot, maito ja suola sekä leivinjauhe tasaiseksi taikinaksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele ne taikinaan. Kaada taikina voideltuun uunivuokaan, kaada päälle hieman sulatettua margariinia ja paista vanukasta uunin keskitasolla n. 30 minuuttia.

4. Ryöppää sipuleita muutama minuutti kuorineen runsaassa vedessä. Kaada vesi pois, huuhdo sipulit kylmällä vedellä ja kuori ne. Paista sipulit voissa, kunnes ne ovat kauniin vaaleankeltaisia.

5. Kuumenna liemi ja kaada se kastikekulhoon. Viipaloi paahtopaisti pöydässä. Tarjoile vanukkaan, glaseerattujen sipulien ja halutessasi keitetyn ruusukaalin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.