Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Englantilainen paahtopaisti ja yorkshirepudding

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kahdeksalle

  • 1 ½ kg paahtopaistia
  • (päällystakin kanssa ja
  • hyvin riiputettuna)
  • 1 tl sinappijauhetta
  • suolaa ja valkopippuria

Yorkshirepudding

  • 2 dl vehnäjauhoa
  • 1 maustemitta suolaa
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl maitoa
  • 2 munaa

Kastike

  • paistolientä
  • 2 tl vehnäjauhoa
  • 3 dl häränlihalientä

Tarjoiluun

  • keitettyjä papuja tai herneitä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hiero lihan pintaan sinappijauhetta, suolaa ja pippuria. Ruskista se kauttaaltaan voissa paistinpannulla ja nosta se sitten rasvareunus ylöspäin paistoritilälle pienen uunipannun päälle. Jos lihasta puuttuu päällystakki, valele sitä muodostuvalla paistoliemellä silloin tällöin. Peitä liha alumiinifoliolla ja laita se uunin alatasolle. Nosta lämpö 225 asteeseen.

2. Vanukas: Vatkaa yhteen vehnäjauho, suola, kerma, maito ja munat yksi kerrallaan sileäksi taikinaksi. Lusikoi ½ dl paistolientä uunipannulta pyöreään uunivuokaan ja kaada taikina siihen. Paista vanukasta noin 40 minuuttia tai kunnes se on kuohkeaksi noussut ja kullanruskea. Uuninluukkua ei saa avata ennen kuin vanukas on ollut uunissa 30 minuuttia, jolloin liha otetaan uunista. Liha saa levätä sen aikaa kun vanukas on kypsä.

Englantilainen paahtopaisti paistetaan rasvareuna, ns. päällystakki, tallella. Se tekee lihasta mehukkaan ja hyvänmakuisen, eikä sitä tarvitse valella paistamisen aikana. Usein yorkshirepudding kypsennetään samanaikaisesti paistoritilän alapuolella, jolloin lihaneste tipahtelee vanukkaan päälle antaen sille lisämakua. Tämä on perinteinen sunnuntailounas Englannissa.

3. Kaada loppu paistoliemi kasariin ja vatkaa siihen jauho. Ohenna lihaliemellä ja anna kiehahtaa sekoitellen. Leikkaa liha viipaleiksi ja jaa vanukas annospaloiksi. Tarjoile ne yhdessä kastikkeen kanssa. Keitetyt pavut tai herneet sopivat tyyliin ja makuun.

Lisää aiheesta:

Porsaanpaisti kermakastikkeen keraPaistia, Yorkshirevanukasta ja keitettyjä vihanneksiaEnglantilainen paahtopaistiPaahtopaistiNaudanpaisti kermakastikkeessaLuumusilavoitu sianniska
PaahtopaistiPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Paahtopaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Täytetyt paahtopaistikääröt

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Paahtopaistia ja perunasalaattia

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Paistia, Yorkshirevanukasta ja keitettyjä vihanneksia

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Hirven paahtopaisti ja yrttimajoneesi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Paahtopaisti ranskalaisten valkosipuliperunoiden kera