Englantilainen munuaispiiras
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5654950/landscape16_9/515/290/b32ac35ae924359a658fa6f42201b309/Rh/887006-1234.jpg)
Englantilainen keittiö on tunnettu ihanista muhennoksistaan, jotka on piilotettu piirastaikinakannen alle. Tärkeää on, että muhennos saa hautua hitaasti, jotta kaikki maut pääsevät kukoistamaan. Tarjoile piiras rapean salaatin kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- Neljälle
Piirastaikina
- 3 dl vehnäjauhoa
- 75 g voita
- 4 rkl jäävettä
Täytemuhennos
- 700 g naudanrintaa tai -lapaa
- 175 g naudanmunuaista
- ½ dl vehnäjauhoa
- suolaa ja valkopippuria
- 25 g voita
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 100 g herkkusieniä
- 1 ½ häränlihalientä
- 1 ½ dl tummaa olutta
- 1 laakerinlehti
- ½ tl timjamia
- 1 rkl Worcestershire-kastiketta
- 1 rkl tomaattipyreetä
Voiteluun
- maitoa
Valmistusohje
1. Taikina: Nypi sormin jauho ja voi ryynimäiseksi, lisää jäävesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Pane lepäämään viileään täytteen teon ajaksi.
2. Täytemuhennos: Leikkaa liha 2 sentin kuutioiksi. Puhdista munuainen ja silppua se. Sekoita suola jauhoihin ja kääntele liha- ja munuaispalat seoksessa. Kuori ja silppua sipuli sekä valkosipuli ja kuullota voissa. Nosta lämpöä ja lisää lihapalat ruskistumaan. Lisää herkkusienet mukaan ruskistumaan. Kaada joukkoon pikkuhiljaa lihalientä ja olutta koko ajan sekoitellen. Lisää muhennokseen laakerinlehti, timjami, Worcestershire-kastike ja tomaattipyree. Peitä kannella ja anna muhennoksen muhia noin 1 ½ tuntia. Sekoittele silloin tällöin. Kaada muhennos sitten voideltuun, reunalliseen uunivuokaan, jonka vetoisuus on n.1,5 litraa.
3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli taikina 5 senttiä leveämmäksi kuin uunivuoka. Leikkaa taikinasta suikale, joka on yhtä leveä ja pitkä kuin vuoan reuna. Kostuta vuoan reuna ennen kuin peität sen taikinasuikaleella. Penslaa sitten taikinareunus ennen kuin nostat taikinakannen päälle. Paina taikinakansi kiinni ja siisti reuna. Muotoile taikinanrippeistä lehdenmuotoisia koristeita. Penslaa taikinakansi maidolla, ja tee siihen muutamia pieniä höyryreikiä. Paista piirasta noin 40 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka