Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Englantilainen munuaispiiras

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Ainekset

  • Neljälle

Piirastaikina

  • 3 dl vehnäjauhoa
  • 75 g voita
  • 4 rkl jäävettä

Täytemuhennos

  • 700 g naudanrintaa tai -lapaa
  • 175 g naudanmunuaista
  • ½ dl vehnäjauhoa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 25 g voita
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 100 g herkkusieniä
  • 1 ½ häränlihalientä
  • 1 ½ dl tummaa olutta
  • 1 laakerinlehti
  • ½ tl timjamia
  • 1 rkl Worcestershire-kastiketta
  • 1 rkl tomaattipyreetä

Voiteluun

  • maitoa

Valmistusohje

1. Taikina: Nypi sormin jauho ja voi ryynimäiseksi, lisää jäävesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Pane lepäämään viileään täytteen teon ajaksi.

2. Täytemuhennos: Leikkaa liha 2 sentin kuutioiksi. Puhdista munuainen ja silppua se. Sekoita suola jauhoihin ja kääntele liha- ja munuaispalat seoksessa. Kuori ja silppua sipuli sekä valkosipuli ja kuullota voissa. Nosta lämpöä ja lisää lihapalat ruskistumaan. Lisää herkkusienet mukaan ruskistumaan. Kaada joukkoon pikkuhiljaa lihalientä ja olutta koko ajan sekoitellen. Lisää muhennokseen laakerinlehti, timjami, Worcestershire-kastike ja tomaattipyree. Peitä kannella ja anna muhennoksen muhia noin 1 ½ tuntia. Sekoittele silloin tällöin. Kaada muhennos sitten voideltuun, reunalliseen uunivuokaan, jonka vetoisuus on n.1,5 litraa.

Englantilainen keittiö on tunnettu ihanista muhennoksistaan, jotka on piilotettu piirastaikinakannen alle. Tärkeää on, että muhennos saa hautua hitaasti, jotta kaikki maut pääsevät kukoistamaan. Tarjoile piiras rapean salaatin kanssa.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli taikina 5 senttiä leveämmäksi kuin uunivuoka. Leikkaa taikinasta suikale, joka on yhtä leveä ja pitkä kuin vuoan reuna. Kostuta vuoan reuna ennen kuin peität sen taikinasuikaleella. Penslaa sitten taikinareunus ennen kuin nostat taikinakannen päälle. Paina taikinakansi kiinni ja siisti reuna. Muotoile taikinanrippeistä lehdenmuotoisia koristeita. Penslaa taikinakansi maidolla, ja tee siihen muutamia pieniä höyryreikiä. Paista piirasta noin 40 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Mariamin Laskiaisen poro-briocheJoulukinkku-empanadasLiha-munuaispiirasIrlantilaiset broileripiirasetVihannespiirakkaLihapiirakat lappeenrantalaisittain
MunuaisetLiharuokaKananmunatonVälipalatSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Munuaiset
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lampaanmunuaisia Provencal ja viipaleuuniperunat

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Munuaisia sinappikastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Englantilainen munuaispiiras