Eksoottinen hedelmävaahto

Tämä ilmava vaahto maustetaan mehutiivisteellä, tämä on hieno lopetus päivälliselle.

Neljälle

  • 3 rkl eksoottisen hedelmän mehutiivistettä
  • 2 rkl kidesokeria + ½ rkl
  • 1 rkl vettä
  • 1 liivatelehti
  • 1 munanvalkuainen
  • 2 rkl kuohukermaa

Koristeluun

  • hedelmiä, marjoja ja mintunlehtiä

Valmistusohje

1. Laita liivatelehti kylmään veteen likoamaan. Keitä sokeriliemi 1 rkl vettä ja 2 rkl sokeria, anna jäähtyä.

2. Vatkaa munanvalkuainen ja ½ rkl sokeria kovaksi vaahdoksi ja vatkaa sokeriliemi mukaan kapeana norona. Sulata liivatelehti kuumassa vesitilkassa ja vatkaa se munavaahtoon, vatkaa mukaan myös mehutiiviste. Vatkaa kerma ja kääntele munaseokseen.

3. Jaa hedelmävaahto annoskulhoihin ja laita kylmään tarjoiluun asti. Koristele hedelmillä tai marjoilla ja mintunlehdillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!