Eestiläinen pasha
Pasha on venäläinen pääsiäisherkku, mutta se on levinnyt kaikkialle Baltiaan ja Suomeenkin, niin että pashaa syödään pääsiäisenä muissakin kuin ortodoksisissa kodeissa ja Venäjällä.
Kymmenelle
- 1 kg rahkaa
- 300 g suolatonta voita
- 2 dl sokeria
- 4 munaa
- 4-5 rkl mantelirouhetta
- 1 ½ rkl vaniljasokeria
- 4 rkl silputtua appelsiinisukaattia
- ½ tl suolaa
- 2 tl sitruunankuoriraastetta
- 2 dl kuohukermaa
Koristeluun
- appelsiinisukaattia suikaleina
Valmistusohje
1. Sekoita voita ja sokeria isossa kulhossa, kunnes ne ovat sekoittuneet hyvin toisiinsa. Sekoita joukkoon munat, mantelirouhe, vaniljasokeri, sukaatit, suola sekä sitruunankuoriraaste. Kaikki pitää sekoittaa oikein hyvin. Lisää sitten seokseen rahka koko ajan sekoittaen.
2. Vatkaa kerma ja nostele se seokseen. Kaada massa siivilävaatteella vuorattuun lävikköön tai siivilään, jonka alla on kulho tai syvä lautanen. Laita massa valumaan viileään muutamaksi tunniksi, niin että hera valuu pois.
3. Kumoa valunut massa vadille ja koristele se sukaattisuikaleilla. Tarjoa pashaa jälkiruokana tai kahvin kera joko sellaisenaan tai pullan päälle levitettynä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Pika bébét
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti