Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Eestiläinen pasha

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kymmenelle

  • 1 kg rahkaa
  • 300 g suolatonta voita
  • 2 dl sokeria
  • 4 munaa
  • 4-5 rkl mantelirouhetta
  • 1 ½ rkl vaniljasokeria
  • 4 rkl silputtua appelsiinisukaattia
  • ½ tl suolaa
  • 2 tl sitruunankuoriraastetta
  • 2 dl kuohukermaa

Koristeluun

  • appelsiinisukaattia suikaleina

Valmistusohje

1. Sekoita voita ja sokeria isossa kulhossa, kunnes ne ovat sekoittuneet hyvin toisiinsa. Sekoita joukkoon munat, mantelirouhe, vaniljasokeri, sukaatit, suola sekä sitruunankuoriraaste. Kaikki pitää sekoittaa oikein hyvin. Lisää sitten seokseen rahka koko ajan sekoittaen.

2. Vatkaa kerma ja nostele se seokseen. Kaada massa siivilävaatteella vuorattuun lävikköön tai siivilään, jonka alla on kulho tai syvä lautanen. Laita massa valumaan viileään muutamaksi tunniksi, niin että hera valuu pois.

3. Kumoa valunut massa vadille ja koristele se sukaattisuikaleilla. Tarjoa pashaa jälkiruokana tai kahvin kera joko sellaisenaan tai pullan päälle levitettynä.

Pasha on venäläinen pääsiäisherkku, mutta se on levinnyt kaikkialle Baltiaan ja Suomeenkin, niin että pashaa syödään pääsiäisenä muissakin kuin ortodoksisissa kodeissa ja Venäjällä.

Lisää aiheesta:

Appelsiininen pääsiäislottaVadelmatarteletit ja vadelmakastikeMustikoilla koristeltu kermainen vaahtoJuustojuoksutinpannukakkuPienet karamellitarteletitFriteeratut omenarenkaat sabayonkastikkeella
PashaPääsiäinenJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Pasha
  • 18.02.201300:00
    Pääsiäinen

    Eestiläinen pasha

  • 26.03.201307:24
    Kakku

    Pashalotta