Eestiläinen pasha
Pasha on venäläinen pääsiäisherkku, mutta se on levinnyt kaikkialle Baltiaan ja Suomeenkin, niin että pashaa syödään pääsiäisenä muissakin kuin ortodoksisissa kodeissa ja Venäjällä.
Kymmenelle
- 1 kg rahkaa
- 300 g suolatonta voita
- 2 dl sokeria
- 4 munaa
- 4-5 rkl mantelirouhetta
- 1 ½ rkl vaniljasokeria
- 4 rkl silputtua appelsiinisukaattia
- ½ tl suolaa
- 2 tl sitruunankuoriraastetta
- 2 dl kuohukermaa
Koristeluun
- appelsiinisukaattia suikaleina
Valmistusohje
1. Sekoita voita ja sokeria isossa kulhossa, kunnes ne ovat sekoittuneet hyvin toisiinsa. Sekoita joukkoon munat, mantelirouhe, vaniljasokeri, sukaatit, suola sekä sitruunankuoriraaste. Kaikki pitää sekoittaa oikein hyvin. Lisää sitten seokseen rahka koko ajan sekoittaen.
2. Vatkaa kerma ja nostele se seokseen. Kaada massa siivilävaatteella vuorattuun lävikköön tai siivilään, jonka alla on kulho tai syvä lautanen. Laita massa valumaan viileään muutamaksi tunniksi, niin että hera valuu pois.
3. Kumoa valunut massa vadille ja koristele se sukaattisuikaleilla. Tarjoa pashaa jälkiruokana tai kahvin kera joko sellaisenaan tai pullan päälle levitettynä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike