Dunderit -alkupasta

Gnocchi-tyyppiset dunderit ovat eräänlaistä alkupastaa. Niiden synnyinpaikka on pieni merenrantakaupunki Minori. Dunderitaikinaa on tehty siellä jo 700 vuotta. Kaupunki pitää erityispastansa ja Santa Trofimena- pyhimyksensä kunniaksi myös festivaalit. Silloin omaa, ihanaa dunderia syödään aamusta iltaan.

6-8 hengelle

  • 475g ricottajuustoa
  • 200g juuri raastettua grana-padano -juustoa
  • 1 kuppi jauhoa
  • 2 teelusikallista muskottipähkinää
  • 2 munankeltuaista
  • suolaa ja pippuria maustamiseen

Valmistusohje

- Sekoita kulhossa ricotta, grana-padano, jauhot, muskotti, keltuaiset, suola ja pippuri.

- Taittele seosta kunnes koostumus muuttuu taikinamaiseksi. Jos seos näyttää kostealta, lisää vähän jauhoja.

- Anna taikinan levätä liinan alla puolisen tuntia,

- Ota kädellinen taikinaa ja pyöritä siitä noin 2,5 cm paksuinen pitko.

- Leikkaa pitkula paksuisiksi dunderikuutioksi.

- Pyöräytä dunderipalat raastinrautaa vasten. Taikinaan syntyy tällä tavalla lovia, joiden avulla kastike kiinnittyy dunderiin.

- Tomuta lauta- tai pöytätaso jauholla ja aseta dunderipalat siihen niin että ne eivät tartu toisiinsa.

- Kiehauta suolattu vesi kattilassa, ja keitä dundereita 12 minuutin ajan tai kunnes ne nousevat pintaan.

- Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!