Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Dunderit -alkupasta

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

6-8 hengelle

  • 475g ricottajuustoa
  • 200g juuri raastettua grana-padano -juustoa
  • 1 kuppi jauhoa
  • 2 teelusikallista muskottipähkinää
  • 2 munankeltuaista
  • suolaa ja pippuria maustamiseen

Valmistusohje

- Sekoita kulhossa ricotta, grana-padano, jauhot, muskotti, keltuaiset, suola ja pippuri.

- Taittele seosta kunnes koostumus muuttuu taikinamaiseksi. Jos seos näyttää kostealta, lisää vähän jauhoja.

- Anna taikinan levätä liinan alla puolisen tuntia,

- Ota kädellinen taikinaa ja pyöritä siitä noin 2,5 cm paksuinen pitko.

- Leikkaa pitkula paksuisiksi dunderikuutioksi.

- Pyöräytä dunderipalat raastinrautaa vasten. Taikinaan syntyy tällä tavalla lovia, joiden avulla kastike kiinnittyy dunderiin.

- Tomuta lauta- tai pöytätaso jauholla ja aseta dunderipalat siihen niin että ne eivät tartu toisiinsa.

- Kiehauta suolattu vesi kattilassa, ja keitä dundereita 12 minuutin ajan tai kunnes ne nousevat pintaan.

Gnocchi-tyyppiset dunderit ovat eräänlaistä alkupastaa. Niiden synnyinpaikka on pieni merenrantakaupunki Minori. Dunderitaikinaa on tehty siellä jo 700 vuotta. Kaupunki pitää erityispastansa ja Santa Trofimena- pyhimyksensä kunniaksi myös festivaalit. Silloin omaa, ihanaa dunderia syödään aamusta iltaan.

- Tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

Gnoccheja, ricottaa ja grana-padanoaPinaatti-ricottapiirasPizza verdeSocca à la JouniPaistetut pizzataikinapalatTiramisù-kakku
JuustopastaKasvisruokaPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Juustopasta
  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Kolmen juuston pasta

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Feta-oliivi pasta

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Pasta Alfredo

  • 18.02.201300:00
    Hedelmät ja marjat

    Vuohenjuusto-vesikrassipasta

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Tagliatellea ja juustokastiketta