Dunderit -alkupasta
Gnocchi-tyyppiset dunderit ovat eräänlaistä alkupastaa. Niiden synnyinpaikka on pieni merenrantakaupunki Minori. Dunderitaikinaa on tehty siellä jo 700 vuotta. Kaupunki pitää erityispastansa ja Santa Trofimena- pyhimyksensä kunniaksi myös festivaalit. Silloin omaa, ihanaa dunderia syödään aamusta iltaan.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
6-8 hengelle
- 475g ricottajuustoa
- 200g juuri raastettua grana-padano -juustoa
- 1 kuppi jauhoa
- 2 teelusikallista muskottipähkinää
- 2 munankeltuaista
- suolaa ja pippuria maustamiseen
Valmistusohje
- Sekoita kulhossa ricotta, grana-padano, jauhot, muskotti, keltuaiset, suola ja pippuri.
- Taittele seosta kunnes koostumus muuttuu taikinamaiseksi. Jos seos näyttää kostealta, lisää vähän jauhoja.
- Anna taikinan levätä liinan alla puolisen tuntia,
- Ota kädellinen taikinaa ja pyöritä siitä noin 2,5 cm paksuinen pitko.
- Leikkaa pitkula paksuisiksi dunderikuutioksi.
- Pyöräytä dunderipalat raastinrautaa vasten. Taikinaan syntyy tällä tavalla lovia, joiden avulla kastike kiinnittyy dunderiin.
- Tomuta lauta- tai pöytätaso jauholla ja aseta dunderipalat siihen niin että ne eivät tartu toisiinsa.
- Kiehauta suolattu vesi kattilassa, ja keitä dundereita 12 minuutin ajan tai kunnes ne nousevat pintaan.
- Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko